El Barcelona femení fa història i assoleix la final de la Champions

Les blaugrana han superat el Bayern de Munic per 1-0

El Barcelona femení fa història i assoleix la final de la ChampionsEFE

El Barcelona va resistir el vendaval ofensiu del Bayern de Munic al Miniestadi (1-0) i, gràcies a un gol de penal de Mariona al tall del descans, va fer història en convertir-se en el primer equip espanyol que assoleix la final de la Lliga de Campions femenina de futbol. El conjunt alemany, molt perillós en atac, va intentar remuntar el 0-1 en contra del partit d’anada, però a les seues davanteres els va faltar punteria, fins i tot amb superioritat per l’expulsió d’Hamraoui al minut 70. Malgrat que s’havien venut totes les entrades, el Miniestadi no es va omplir, però va presentar una notable assistència. 12.764 espectadors es van citar amb la història.

El seu suport va ser fonamental. En el primer temps, el Bayern va començar amb l’ímpetu que li va faltar en el partit d’anada disputat a Alemanya.

Les jugadores bavareses, molt intenses en les pressió, van incomodar al Barcelona, amb una’imperial Mapi León en l’eix central.

La primera ocasió va ser de les visitants, en un tret de Skorvankova, que rematava massa centrat, però eren Däbritz i Magull els que generaven més perill. Malgrat la precipitació dels seus centrecampistes, el Barcelona es va encomanar a Lieke Martens en atac. L’holandesa, molt activa en la banda esquerra, va ser la protagonista del primer rematada del seu equip, que patia davant de les escomeses alemanyes. El travesser de la porteria de Sandra Paños, molt segura en el primer temps, va escopir un míssil de Leupolz a la mitja hora de partit. Respirava el Miniestadi, que demanava el descans. El Barcelona, tanmateix, va semblar acabar amb millors sensacions i va gaudir de tres ocasions de Lieke Martensa, Tony Duggan i Marta Torrejón. Però el primer gol va arribar de penal, en l’últim sospir. Va servir el darrere una pilota llarga a Martens, que li va guanyar el duel a Lewandowski. La lateral del Bayern va agafar de manera clara a l’holandesa cometent un penal indiscutible. La pena màxima la va transformar Mariona, amb un tret ras, ajustat a la dreta, amb què va enganyar Benkhart.

Una diana que va obrir el partit després del descans. El Bayern, sense res a perdre, va buscar amb ànsia l’empat. Däbritz, ajustant massa un rematada franc des de l’interior de l’àrea, i Rölfo, amb una mitja volea rebutjada per Torrejón i un tret que va aturar Paños, van tenir l’empat en el primer quart d’hora del segon temps.

El Bayern lligava de mans les locals, que resistien en defensa, fins i tot amb una jugadora menys. En tot just dotze minuts, Hamraoui en va veure dos de grogues i deixava el seu equip en inferioritat. Davant de l’adversitat va aparèixer Paños. La portera blaugrana va treure una manyopla miraculosa a cop de cap de Roord que va impactar amb la fusta. Se salvava el Barcelona, però el vendaval alemany no cessava.

El tècnic Thomas Wörle, molt crític durant el partit amb les decisions arbitrals, també va ser expulsat per la col·legiada a deu minuts per al final. Malgrat jugar amb una menys, el Barcelona es va mostrar molt sòlid en defensa i, amb el Bayern esgotant les seues opcions, a punt va estar d’anotar el segon a la contra, però ni Andressa ni Aitana no van encertar. Ni blaugranes ni bavareses no van veure porteria en els últims minuts. Es desencadenava la bogeria en el Miniestadi. No era per a menys. El Barcelona estarà a la final de Budapest del proper 18 de maig, quan intentarà continuar fent història.