DUATLÓ COMPETICIÓ

Eva Ribalta, campiona mundial a Pontevedra

L’atleta del Xafatolls va obtenir l’or a la categoria 45-49, el segon en els campionats || La seua germana Núria va acabar setena en 40-44

Núria i Eva Ribalta van participar en la prova de duatló del Campionat del Món de Pontevedra.C

Eva Ribalta, atleta del Xafatolls, va aconseguir la medalla d’or als Campionats del Món de duatló, que s’han disputat a Pontevedra, dins de la categoria 45-49. La lleidatana, que va ser també or fa tres anys, es va imposar amb un temps de 2:23:02, i va superar la francesa Benedicte Blanc (2:23:13) i la canadenca Tara-Jay Lapstra (2:23:21). Ribalta liderava la prova després del primer tram de 10 quilòmetres de carrera a peu, mentre que va passar en tercer lloc després dels quaranta quilòmetres de bicicleta, al darrere de Lapstra i la irlandesa Seanin Gilmore. La lleidatana va poder remuntar a l’últim recorregut de cinc quilòmetres de carrera a peu i va acabar aconseguint la medalla d’or amb 11 segons d’avantatge sobre Blanc i 19 sobre Lapstra.

Per la seua part, Núria Ribalta, germana d’Eva, va ser setena a la categoria de 40-44, amb un crono de 2:29:58. L’or va ser per a l’atleta gallega Teresa Barreira, seguida de la britànica Beth Wilmot i la nord-americana Kristen Hetzel.

Dijous, la també atleta del Xafatolls Sandra Borda estarà a la competició d’aquatló, i el dissabte 4 de maig serà el torn de Pere Porta a la prova de triatló de llarga distància. Eva Ribalta es prepararà ara per al triatló de llarga distància de Logronyo, que es disputa el 15 de juny.