Pello Bilbao guanya la seua segona etapa al Giro

El de Gernika es va imposar a l’esprint a Mikel Landa, que assalta la tercera plaça || Richard Crapaz arriba líder a la contrarellotge final

El basc creua victoriós la línia de meta davant del ciclista del Movistar Mikel Landa.EFE

Pello Bilbao (Astana) es va imposar ahir a la vintena i penúltima etapa del Giro d’Itàlia, de 194 quilòmetres entre Feltre i Croce d’Aune-Monte Avena. El de Gernika aconsegueix d’aquesta forma la seua segona victòria d’etapa, després de guanyar també la setena en aquesta edició de la ronda italiana. L’equatorià Richard Carapaz (Movistar), per la seua part, encararà la contrarellotge definitiva com a líder. Bilbao es va adjudicar la victòria a l’esprint final superant un Mikel Landa (Movistar) que assalta la tercera plaça a la classificació general. Per la seua part, Carapaz es va assegurar arribar a l’última etapa, una contrarellotge de 17 quilòmetres al circuit Torricelle de Verona, portant la maglia rosa després d’entrar a quatre segons del guanyador i alhora que el seu principal enemic a la general, Vicenzo Níbali (Bahrain-Merida), que avantatja en 1:54 a la classificació. Landa completa el podi provisional a 2:53 del líder, després de desbancar l’eslovè Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma), ara a 3:06 del d’El Carmelo.

La nota negativa del dia va ser l’incident que va protagonitzar Superman López (Astana), que va agredir un espectador després que li provoqués una caiguda. L’organització del Giro podria sancionar el colombià, líder de la classificació de joves de la ronda italiana.