ESPORTS

Jovic, nou jugador del Reial Madrid

Arriba procedent de l’Eintracht de Frankfurt després de marcar 27 gols

Luka Jovic, davanter internacional per Sèrbia, és nou jugador del Reial Madrid, segons va anunciar el club, i firmarà per les sis pròximes temporades després de ser als seus 21 anys una de les grans sensacions del futbol europeu aquesta campanya, després de marcar 27 gols per a l’Eintracht de Frankfurt.

El segon fitxatge del nou projecte de Zinedine Zidane al Reial Madrid, rere el central brasiler Eder Militao, reforça la davantera madridista, minvada des de la sortida fa un any del portuguès Cristiano Ronaldo.

Jovic és internacional absolut amb la selecció de Sèrbia i va cridar l’atenció de tots els grans del futbol europeu amb el seu rendiment en l’Eintracht de Frankfurt, on en 48 partits va marcar 27 gols i va repartir set assistències.

L’operació s’ha tancat en una quantitat propera als 60 milions d’euros, encara que els clubs no han revelat l’import total. El Reial Madrid descriu a Jovic en el seu comunicat com un "futbolista potent, tècnic i gran rematador", que "es maneja a la perfecció amb les dos cames i destaca per la seua excel·lent capacitat de definició".

A banda del seu paper a la Bundesliga, ressalta el nivell que va mostrar per convertir en aspirant al títol Eintracht en la Lliga Europa, on va marcar deu gols i va ser el referent que va impulsar fins semifinals al conjunt alemany.

Jovic és un producte del planter de l’Estrella Roja, on es va incorporar amb set anys i va acabar debutant amb tot just 16 anys, cinc mesos i cinc dies. Ho va fer quan el seu equip en perdia 3-2 a l’Estadi Karadorde davant de Vojvodina, el 28 de maig de 2014. en l’última jornada de la Superlliga de Sèrbia.

El seu equip necessitava sumar algun punt en el partit per ser campió i en va entrar en el minut 73, quan Slavisa Stojanovic li va donar l’alternativa i va respondre marcant tres minuts després el gol que donava l’empat i el títol. Es va convertir en el golejador més jove de la història de l’Estrella Roja, arrabassant el reconeixement a un jugador del nivell de Dejan Stankovic.

Després de començar a brillar a Sèrbia i conquerir dos Superlligues, el salt a l’elit del futbol europeu li va arribar a Jovic amb el Benfica a canvi de 7 milions d’euros, on va començar en el filial i va fer el salt al primer equip. Va ser l’equip amb el qual va debutar a la Lliga de Campions, però la falta d’oportunitats li van impulsar a un gir en la seua carrera.

Va arribar a l’estiu de 2017, quan va ser cedit dos temporades a l’Eintracht de Frankfurt amb opció de compra de 6 milions d’euros. El seu debut oficial, com el dia de la seua estrena sent un nen, ho va fer amb gol. Va començar a cridar l’atenció en marcar en quatre jornades seguides de la Bundesliga i amb un gol de taló, en semifinals de Copa, que donava el passi a la gran final.

Des que aquesta temporada marqués cinc gols en un partit, el passat 19 d’octubre, en la golejada 7-1 al Fortuna Düsseldorf, els grans clubs van seguir la seua progressió. El seu gol a la Lliga Europa a l’Inter de Milà i el doblet al Chelsea, que no va servir per donar el passi a la final davant del qual posteriorment es proclamaria campió, van ser la demostració que està per competir davant de grans clubs.

El Reial Madrid veu a Jovic un davanter per a la pròxima dècada i el complement perfecte al francès Karim Benzema, que continuarà sent el referent en punta d’atac per a Zidane. La seua capacitat per generar gol, aprofitar un mínim espai per al rematada amb la mateixa efectivitat amb les seues dos cames, li porten a ser una de les pedres de la reconstrucció del conjunt madridista.