CICLISME CAMPIONATS D?ESPANYA EN RUTA

La lleidatana Maria Banlles, bronze sub-23 a la contrarellotge de l’Estatal

Maria Banlles, la primera per la dreta, al podi de l’Estatal.

Maria Banlles, la primera per la dreta, al podi de l’Estatal.SEGRE

La ciclista d’Alfarràs Maria Banlles va aconseguir ahir la medalla de bronze a la prova de contrarellotge sub-23 del Campionat d’Espanya en ruta que es disputa en terres murcianes. La fita de Banlles, campiona d’Espanya júnior de ruta el 2018, és molt destacable, ja que en la seua primera campanya a la categoria va aconseguir el bronze quedant-se a tan sols onze segons del temps de la balear Iurani Blanco, que va aconseguir l’or. La plata va ser per a la burgalesa Sara Martín, que corre per al mateix equip que Blanco, el Sopela.

Maria Banlles, que corre a l’equip Catema.cat, és un producte del planter del velòdrom de Lleida, malgrat el seu lamentable estat, i no només triomfa en ruta, sinó que atresora en pista nombrosos títols a nivell espanyol i català.

En categoria elit, Jonathan Castroviejo, del Team Ineos, i Sheyla Gutiérrez, del Movistar Team, van complir el pronòstic i es van proclamar campions d’Espanya, després d’imposar-se a la crono de 39,4 i 21,6 km respectivament, amb sortida i arribada a la localitat murciana de Iecla. El corredor basc va sumar el cinquè títol estatal contra el crono, una fita al trencar l’empat amb els quatre del càntabre José Iván Gutiérrez, i de Luis León Sánchez, que finalment no va prendre la sortida.