El Barça manté el pols a Madrid i Efes al capdavant de l'Eurolliga

Venç l’Olympiacos amb un gran tercer quart

Cory Higgings intenta obrir espai davant la pressió d’Antonios Koniaris.

Cory Higgings intenta obrir espai davant la pressió d’Antonios Koniaris.EUROLEAGUE

El Barça va vèncer ahir l’Olympiacos (90-80) en la setzena jornada de l’Eurolliga, un partit que va suposar la cinquena victòria consecutiva dels blaugranes per seguir dalt de tot de la competició al costat de Madrid i Efes. L’equip de Pesic va reaccionar després del descans per frenar el despertar dels hel·lens. Els de Kestutis Kemzura, que sumen quatre derrotes en les cinc últimes jornades, van aprofitar la confusió defensiva del Barça per igualar el marcador en el segon quart. Vezenkov i Papanikolau van fer un bon treball. De fet, un parcial de 9-20 va tirar per terra tot l’esforç dels locals. El 29-32 va mantenir la fe d’un Olympiacos que va treure profit de les quatre pèrdues blaugrana i la falta de concentració. Això va atribuir Pesic als seus jugadors durant el descans i la reacció va ser encomiable. Hanga i Kuric es van posar a treballar amb Mirotic per anar minimitzant el seu oponent, diluït i trobant a faltar la direcció d’un desaparegut Spanoulis. El de Larisa es va quedar a 9 punts dels 4.152 de Navarro a l’Eurolliga, rècord que no va poder arrabassar ahir al blaugrana, sobretot per la inacció generada davant del poder local. Per a súmmum, el Barça es va desfermar a partir del minut 26, just quan va arribar l’expulsió de Pesic per protestar. El Barça va estirar la renda amb el talent de Delaney i va rematar la feina amb accions puntuals de Tomic i Abrines. Un triomf que permet als blaugranes continuar en la primera posició de l’Eurolliga compartint liderat amb Efes i Madrid, el seu pròxim rival demà a la Lliga ACB. Per la seua part, el València va vèncer el Fenerbahçe (98-100).