Ai Tsunoda voreja el bronze al Grand Slam de Düsseldorf

La lleidatana va perdre amb la francesa Margaux Pinot, sisena del món

Tsunoda, en el combat preliminar contra l’austríaca Polleres.

Tsunoda, en el combat preliminar contra l’austríaca Polleres.IJF

La lleidatana Ai Tsunoda va fregar la medalla de bronze en la categoria de -70 quilos al Grand Slam de Düsseldorf (Alemanya), on va demostrar la seua tremenda progressió i a punt va estar de repetir el resultat de fa un mes del Grand Prix de Tel-Aviv, on va pujar al tercer calaix del podi en la seua primera experiència a la categoria sènior. Amb tan sols 17 anys no es va acomplexar en un aparador com aquesta competició, en què va ratificar que malgrat la seua primerenca edat competeix al màxim amb les millors del món de categoria absoluta i amb opcions, encara que remotes, d’estar en els pròxims Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

Després de superar la suïssa Alina Lengweiler, l’austríaca Michaela Polleres i la taiwanesa Liu-Yu Shang en la ronda preliminar, va cedir amb la sud-coreana Seongyeon Kim i va haver d’anar a la repesca, en la qual va guanyar la irlandesa Megan Fletcher, la qual cosa li permetia entrar en la lluita pel bronze, combat que va perdre, en el punt d’or i per acumular tres penalitzacions, amb la francesa Margaux Pinot, sisena del món.

Ara la jove judoka del club Dojo Lleida disputarà el Grand Prix de Rabat, previst del 6 al 8 de març

Tsunoda, que ha estat campiona mundial cadet i europea sub-18 i subcampiona continental sub-21, va fer un pas endavant després d’haver aconseguit al gener el bronze al Grand Prix de Tel-Aviv, tot i que en aquesta ocasió alguns detalls la privessin del podi per acabar la competició en cinquè lloc. Ara Tsunoda competirà del 6 al 8 de març en el Grand Prix de Rabat, al Marroc.

En la mateixa categoria, María Bernabéu, setzena del rànquing mundial i que, a priori, agafarà la plaça d’Espanya a Tòquio, va caure en el primer combat de la repesca. L’alemanya Alina Boehm i la italiana Alice Bellandi van ser les seues víctimes inicials, però va tallar el seu camí cap a la lluita per l’or la mateixa Pinot. Després, a la repesca li va impedir assolir el combat pel bronze la germànica Giovanna Scoccimarro. A falta de l’última jornada de competició, la delegació espanyola es manté amb les medalles de bronze obtingudes en la sessió de divendres gràcies a Julia Figueroa (-48 kg) i Alberto Gaitero (-66 kg).