Futbol

El Barça femení derrota el PSG i assoleix la final de la Lliga de Campions

Després d’imposar-se 2-1

El Barça femení derrota el PSG i assoleix la final de la Lliga de CampionsEP

El FC Barcelona femení ha aconseguit el passi a la final de la Lliga de Campions, on buscarà conquerir el seu primer títol continental, després d’imposar-se aquest diumenge, amb un doblet de la neerlandesa Lieke Martens, al Paris Saint-Germain (2-1) en el Johan Cruyff en el partit de tornada de semifinals (3-2 en el global).

Després de l’1-1 de l’anada a París, les de Lluís Cortés han aconseguit doblegar el botxí de l’Olympique de Lyon, campió de les últimes cinc edicions del torneig, amb dos gols de la davantera culer en una bona primera part.

D’aquesta manera, el Barça disputarà la segona final continental de la seua història el proper 16 de maig a Gotemburgo. En ella, provarà de treure’s l’espineta de la primera -que també això va ser per als equips femenins espanyols- el 2019 davant de l’Olympique de Lió, que no va donar opció a les catalanes (4-1).

Tot just havien transcorregut vuit minuts des del xiulet inicial quan Leila Ouahabi va posar una gran passada en profunditat que Lieke Martens no va desaprofitar, traient les teranyines de l’escaire de la porteria parisenca i aixecant dels seus seients als 1.000 espectadors que van presenciar el xoc.

La mateixa davantera neerlandesa es va encarregar d’incrementar el compte blaugrana poc després, en una jugada per banda dreta de Caroline Hansen que va acabar en un centre al segon pal que Martens va rematar a pler (min.31).

Tanmateix, el conjunt francès va respondre ràpid, en un córner en el qual la defensa culer no va aconseguir desbaratar el perill i Marie-Antoinette Katoto va caçar la pilota per retallar distàncies en el Johan Cruyff (min.34). Un altre gol parisenc deixaria fora les de Lluís Cortés.

En la represa, les locals van demanar penal per una demolició d’Endler sobre Alèxia Putellas dins de l’àrea, encara que la col·legiada va entendre que no hi havia res. A poc a poc, el PSG anava atansant-se amb perill a l’àrea barcelonista, encara que no va trobar rematadores en les seues ocasions més clares.

Una pilota al pal de Jenni Hermoso en el 69 i un altre al travesser de Marta Torrejón un minut després van permetre a les de Lluís Cortés recuperar confiança i afrontar amb més tranquil·litat el tram final, en el qual Asisat Oshoala no va poder definir bé davant d’Endler el començament del descompte.

Així, les catalanes van aconseguir el passi a la final de Gotemburgo, on ja esperen el guanyador de l’altra eliminatòria, que també es resoldrà aquest diumenge i en la qual el Bayern Múnich compta amb avantatge després d’imposar-se en l’anada al Chelsea (2-1). Passi el que passi, la competició tindrà el 2021 un campió inèdit.