Pau Gasol disputa la pilota amb l’iranià Hassazadeh.EFE/KAI FÖRSTERLING

agències?

valència

?

La selecció espanyola va guanyar en el seu primer amistós de la preparació per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 l’Iran per 88-61, en un partit marcat pel retorn de Pau Gasol, quatre anys després, a la selecció, i les proves del tècnic Sergio Scariolo, que va donar minuts als 18 jugadors, entre ells el lleidatà Pierre Oriola.

La tornada a la pintura amb la samarreta de la selecció espanyola del gran dels Gasol, que va anotar 7 punts i va capturar 6 rebots en menys de 10 minuts a la pista, va ser la principal notícia d’un conjunt espanyol amb molta feina a fer i en el qual van debutar Garuba (9 punts i 9 rebots) i Sergi Martínez.

Pau, que no formava part de l’equip d’Espanya des de l’Eurobàsquet 2017, jugarà els seus cinquens Jocs Olímpics a la recerca de la seua quarta medalla després de superar dos anys de lesió. Dimarts que ve complirà 41 anys.

L’intens moviment de jugadors que va disposar Scariolo va provocar que a Espanya li costés carburar en defensa, particularment al segon quart, en què va arribar a estar per sota del conjunt iranià, però després del 37-36 al descans va sortir reforçada en defensa i millorada en atac, amb bons minuts de jugadors que lluiten per un lloc, com Darío Brizuela (9 punts) i Alberto Abalde (13 punts, dels quals tres triples sense fallar). Scariolo, que a la primera meitat va fer diverses combinacions entre els germans Gasol i Hernangómez, va seguir amb les proves després del pas per vestidors, amb Brizuela, Abalde i Oriola.

Tots van fer els seus mèrits en un duel tancat en 88-61 i que es repetirà demà dilluns a Madrid..