Champoussin guanya a Galícia i López abandona després de perdre el podi

Roglic assegura el liderat abans de la crono final

Champoussin, guanyador de l’etapa d’ahir.

Champoussin, guanyador de l’etapa d’ahir.EFE

El ciclista francès Clément Champoussin (AG2R Citroën) es va adjudicar ahir la vintena i penúltima etapa de la Vuelta a Espanya, amb arribada a Castro de Herville. El jove francès, de 23 anys, va sorprendre el grup de favorits a la general per emportar-se la seua primera victòria d’etapa.

En una jornada dissenyada pel campió del Tour Óscar Pereiro, Champoussin va atacar a poc més d’un quilòmetre del final, poc després que el grup neutralitzés l’escapat del dia, el sud-africà Ryan Gibbons (UAE Team Emirates). Just darrere seu, a sis segons, va entrar el líder de la general, Primoz Roglic (Jumbo-Visma). L’eslovè no va fallar i arriba a la contrarellotge final amb 2’38’’ d’avantatge respecte al segon classificat, el mallorquí Enric Mas (Movistar), que va entrar quart a meta.

El gran perdedor del dia va ser el colombià Miguel Ángel López (Movistar), que començava la jornada com a tercer a la general, però es va quedar despenjat del grup de favorits a 60 quilòmetres de meta. Llavors, va baixar de la bicicleta i va abandonar.

El tercer lloc va ser per a l’australià Jack Haig (Bahrain), que es jugarà l’últim lloc del podi amb el britànic Adam Yates (INEOS), amb qui té un avantatge d’un minut.