FUTBOL SEGONA CATALANA FASE D?ASCENS

L'Alpicat ascendeix a Primera

Va vèncer per 0-1 el Torrefarrera i aconsegueix segellar l'ascens de categoria || Acompanyarà el Balaguer la temporada vinent a la màxima divisió territorial, al cap de 5 anys a Segona Catalana

Els jugadors de l’Alpicat mantegen l’entrenador, Edgar Tornero, després d’aconseguir l’ascens.ALBERT FERNÁNDEZ

L’Alpicat d’Edgar Tornero va certificar l’ascens a Primera Catalana i torna a la màxima categoria territorial 1.835 dies després com a colíders de la fase d’ascens del grup 7 de Segona Catalana. Un solitari gol de Xavi Gomà al 63 va donar els tres punts necessaris per aconseguir l’objectiu de la temporada a l’últim partit. Matx molt complicat, amb molta calor, molt en joc i tot per decidir.

Així va començar el duel, en el qual l’Alpicat es va aproximar a l’àrea rival en els primers minuts, però va veure com el Torrefarrera plantava cara i disposava de fins a dos ocasions clares de perill per avançar-se en el marcador abans del descans. Xavi Gomà va estavellar una pilota a la creueta al tram final del primer temps, a la millor acció dels visitants. Tot i així, es va arribar al final dels primers 45 minuts sense gols en el marcador, un resultat que li valia a l’Alpicat però que no li permetia marge d’error.A la segona part, els jugadors de l’Alpicat van saber tenir més pausa que al primer temps, i es van endollar quan van tenir-ne ocasió.

Al minut 63, Alfa va recuperar una pilota a mig camp, Llull va assistir a l’espai Gomà, que va aconseguir creuar la pilota davant de la sortida del porter local per anotar el primer i definitiu gol de l’encontre. Haurien pogut marcar el segon, de la mà del mateix Gomà, uns minuts més tard d’anotar el primer, però la pilota es va estavellar al lateral de la xarxa. Durant els minuts finals, l’Alpicat va saber gestionar el lluminós i el partit fins al moment en què l’àrbitre va indicar el final del duel i va explotar l’alegria de tornar a Primera Catalana.

L’Alpicat depenia de si mateix, ja que una victòria o fins i tot un empat li servia per pujar de categoria. A aquella mateixa hora, l’Artesa de Lleida jugava a Balaguer i havia de vèncer el líder i esperar que el Torrefarrera donés la campanada i derrotés l’Alpicat. A causa d’aquesta pressió de jugar, Tornero va prohibir a tots els membres del cos tècnic i a qualsevol proper a l’equip informar sobre el resultat de l’altre partit, perquè els jugadors poguessin concentrar-se únicament en el seu encontre i no sentissin qualsevol pressió afegida de la que ja tenien a sobre.Després de quedar segon, l’Alpicat serà el segon equip lleidatà que pujarà a Primera Catalana, després del Balaguer, que va aconseguir l’objectiu de l’ascens a falta de dos jornades i així va arribar sense pressió als últims partits.

“La derrota a Balaguer ens va fer canviar el xip defensivament”

Edgar Tornero, entrenador de l’Alpicat, va parlar de les claus de l’ascens: “La derrota a Balaguer ens va canviar el xip, a partir de llavors hem millorat les transicions defensives i només hem encaixat un gol en els últims quatre partits, i de penal.” També va parlar de les claus del matx: “Ha estat un partit molt dur, encara que hem tingut les ocasions més clares.” Tornero també va destacar el bon paper dels locals: “El fet de no jugar-se res no els ha permès jugar més solts, sense por de perdre. Ells han tingut més possessió i més ocasions, però sense generar gaire perill.”