ATLETISME CURSES POPULARS

Sònia Sans i Lluís Ropero, reis del Castell del Remei

Guanyen la carrera nocturna de 14 quilòmetres en la tornada de la competició

Un moment de la sortida de la prova nocturna celebrada dissabte passat.

Un moment de la sortida de la prova nocturna celebrada dissabte passat.PEP MARCO

Els atletes Sònia Sans, de l’AA Xafatolls, i Lluís Ropero, independent, van ser els triomfadors en la carrera dels 13 quilòmetres de la cinquena edició de la Cursa Nocturna del Castell del Remei, competició que reprenia l’activitat després de tres anys d’aturada a causa de les restriccions per la pandèmia i que va reunir, entre els dos recorreguts oferts per l’organització, un miler d’atletes dissabte passat a la nit. La Fundació del Castell del Remei organitzava la cursa i s’emmarca dins del Circuit del Vi. A més de la carrera de 13 quilòmetres, l’organització oferia un segon recorregut, en aquest cas de 9 quilòmetres, que es podia fer corrent o bé caminant.

Pel que fa al circuit gran, el de 13 quilòmetres, la victòria en la categoria femenia va ser per a Sònia Sans, atleta de l’AA Xafatolls, que va invertir-hi un temps de 53 minuts i 57 segons. La segona posició va ser per a Laura Bota, també de l’AA Xafatolls, que va invertir un temps de 55:02, mentre que el podi el va completar Anna Artal, del club Trotallunàtics, que va fer un temps de 55:40.Pel que respecta a la categoria masculina, la victòria se la va emportar Lluís Ropero, atleta independent que hi va invertir un temps de 49 minuts i 12 segons. La segona posició va ser per a Àngel Vidal, del Club Triatló Prosan, que va parar el cronòmetre en 49:22, mentre que la tercera posició, completant el podi, va ser per a Martí Sabater, de l’Altan Runners, que va fer un temps de 50:35.Pel que fa a la prova dels 9 quilòmetres, la victòria en la categoria femenina va ser per a Adriana Daza, atleta independent, que va fer un temps de 49:12.

La van acompanyar al podi Laia Poch, de l’AE Ekke, amb un temps de 50:55 i Carme Roig, del Golruntroupe, amb 52:27.Quant a la categoria masculina, la victòria en aquesta distància va ser per a Sergi Bernaus, del Clos Pons Thai Runners, amb un temps de 38:23, seguit de Pedro Araujo, del Runner’s Finques Prats, amb 38:46 i José Guillamet, també del Runner’s Finques Prats, amb 38:51.Tots els beneficis de la carrera es destinen a la Fundació Catalana de Lupus.