FUTBOL BASE

El Ponts femení venç la Lliga invicte i anotant 199 gols

L'equip nomès ha encaixat 11 gols

La plantilla de l’equip juvenil del Ponts que ha aconseguit guanyar el seu campionat de Lliga.X.S.

L’equip juvenil femení del Ponts CE ha quedat campió de la seua categoria territorial de futbol 7 guanyant tots els partits i en 17 de les 24 jornades anotant 10 o més gols. En total, n’han marcat 199 i només n’han encaixat 11. La màxima golejadora del Ponts i del campionat ha estat Mireia Puig amb 72 dianes.

A més de Mireia, l’equip el componen Elisabet Tounkara, Sabina Morera, Edurne Llàcer, Aran Sala, Berta Inglavaga, Berta Bertran, Clàudia Solé, Aroa Masip i Júlia Anglès. Diumenge van tancar la temporada estrenant-se per primera vegada en el futbol 11 i per fer-ho van haver de buscar reforços a l’Artesa de Segre. Van jugar un amistós al camp del Vilanova de l’Aguda contra l’AEM B, amb el qual van encaixar la primera derrota (0-2). L’entrenador, Jaume Brito, va explicar que “el resultat era important però per a nosaltres ho era més provar jugadores i veure com funcionem en el futbol 11”.

Amb poc més de 2.500 habitants, Ponts ha de buscar a tota la comarca i més enllà per formar un equip. Així doncs, venen jugadores de Massoteres, Guissona, Solsona, i fins i tot una que es trasllada cada setmana des de la Pobla de Segur. El seu secret, sens dubte, és el d’un equip que fa cinc anys que pica pedra, segons explica l’entrenador. Van començar amb tot just onze anys amb la preocupació sempre posada a saber si podrien formar equip. Primer de la mà de Fidel Bosch. Sota la seua direcció, quan viatjaven per tot Catalunya, van aconseguir quedar subcampiones el 2018. Fa dos anys va agafar el relleu Jaume Brito. El primer només es van entrenar ja que la temporada es va suspendre per la Covid i en aquesta han guanyat la Lliga de la seua categoria després d’una brillant campanya.