BÀSQUET SUPERCOPA ACB

El Barça elimina el Joventut i es jugarà el títol contra el Madrid

Els blancs van superar el Betis en semifinals

El jugador del Joventut Andrés Feliz defensa el blaugrana Rokas Jokubaitis durant el partit d’ahir.EFE/JOSÉ MANUEL VIDAL

El Barça va eliminar el Joventut en la segona semifinal de la Supercopa Endesa (91-74) i es jugarà el títol aquest diumenge davant del Reial Madrid en una final que comptarà amb els mateixos protagonistes per quart any consecutiu. Els blaugranes, que van arribar perdent al descans (39-46), van reaccionar després del pas per vestidors en un gran tercer quart en el qual va destacar l’encert Nico Laprovittola i van acabar imposant-se a l’equip badaloní per segona vegada en tres dies, ja que dimecres el van superar també a la final de la Lliga Catalana. L’argentí, que jugava contra el que va ser el seu equip durant un any i mig, va ser el far de l’equip blaugrana, batent fins i tot el rècord de triples anotats en un partit de Supercopa, amb set.

Va anotar 26 punts i va ser amb diferència el millor del Barça, seguit de Sanli amb 12 punts i de Jokubaitis, amb 11. L’últim i decisiu quart va ser un constant sí però no per part del Joventut, que estava pressionat per la gran primera part que havia fet i va ser presa de l’ansietat que li va fer passar el Barça durant el tercer període. Harry Ellenson, que va acabar amb un total de 14 punts, va ser el líder entre els rebels, que en cap moment no van trobar una manera d’anotar consistent com sí que havien fet en la primera part.Per la seua part, el Reial Madrid va superar amb facilitat el Betis (69-100), que exercia com a equip amfitrió.

L’argentí Gabriel Deck (17 punts) i el bosnià Dzanan Musa (21) van liderar l’equip blanc, que va desplegar un gran nivell de joc i no va donar opció a un combatiu conjunt sevillà.