Marc Márquez s'acomiada de la temporada amb caiguda quan anava quart

Bagnaia manté la calma i aconsegueix el títol de campió de MotoGP

Marc Márquez arribant al seu box després de la caiguda en cursa.

Marc Márquez s'acomiada de la temporada amb caiguda quan anava quartBox Repsol

El pilot italià Francesco Bagnaia (Ducati) s’ha coronat campió del món de MotoGP en el Gran Premi de la Comunitat Valenciana, última prova del Mundial de motociclisme, després de finalitzar novè i defensar la seua renda en la general sobre el francès Fabio Quartararo (Yamaha), que no en va tenir prou amb la seua quarta posició a Xest, mentre que l’espanyol Alex Rins ha conquerit la victòria en el comiat de Suzuki del campionat.

Per la seua part, Marc Márquez va tenir una caiguda sense conseqüències en la dècima volta quan anava en la quarta posició. El seu germà Àlex s’ha acomiadat de la temporada també amb caiguda, en la seua última cursa a sobre d’una Honda.

D’aquesta manera, 'Pecco' conquereix el seu primer títol de la categoria reina, que uneix al seu campionat de Moto2 aconseguit el 2018, i relleva precisament el seu gran adversari d’aquesta temporada, que no ha pogut revalidar el tron. A més, ofereix al motociclisme italià el 80è títol de la seua història en el Mundial.

Per la seua part, Alex Rins va acomiadar el campionat amb un sòlid triomf per davant del sud-africà Brad Binder (KTM) i del també espanyol Jorge Martín (Ducati), un podi amb el qual MotoGP va dir adeu fins 2023, ja sense Suzuki als garatges.

Amb el bicampió del món de Fórmula 1 Fernando Alonso com a testimoni des del box d’Aprilia, l’última carrera de la categoria regna va prodigar tensió i emoció des que es van apagar els semàfors, quan Alex Rins (Suzuki) va aconseguir posar-se al capdavant de la cita per davant del 'poleman' Jorge Martín (Ducati).

Quartararo -que partia quart- va notar des del començament l’alè de Bagnaia, que en només unes corbes va aconseguir remuntar des de la vuitena plaça per superar al llavors vigent campió del món i desencadenar les hostilitats.

El de Niça, conscient que només un triomf li donaria el títol -unit a un quinzè lloc o pitjor de 'Pecco'-, es va deixar l’ànima per tornar a avançar al transalpí, que, lluny de ser conservador, va entrar de ple en la baralla, amb passades i fins un toc en les primeres voltes.

A poc a poc, les coses es van anar assentant, amb 'El Diable' oscil·lant entre el quart i el cinquè lloc i Bagnaia caient fins el novè, suficient per coronar-se campió del món de MotoGP i per ser el primer pilot italià en guanyar amb una moto italiana en els últims 50 anys. El nou vegades campió del món Valentino Rossi, fins ara l’últim transalpí en coronar-se en la categoria reina (2009), va ser dels primers en felicitar el nou campió.

Per darrere, Aleix Espargaró (Aprilia) es va haver de retirar en el primer tram per problemes mecànics en l’última cursa de la millor temporada de la seua vida, mentre que Repsol Honda va posar fi al seu mal curs amb les seues dos motos fora després de sengles caigudes de Pol Espargaró i de Marc Márquez. Tampoc no va acabar Maverick Viñales (Aprilia), que se’n va anar a terra a falta de 12 voltes.