QATAR

Gakpo i De Jong segellen el primer lloc per als Països Baixos (2-0)

Qatar s'acomiada amb els pitjors registres històrics per a un amfitrió: tot derrotes

Gakpo i De Jong segellen el primer lloc per als Països Baixos (2-0)EFE/EPA/Tolga Bozoglu

Seguint la llei del mínim esforç i sense grans escarafalls han tirat endavant els Països Baixos el compromís davant de Qatar per segellar la seua classificació com primera del seu grup i acomiadar el seu rival amb els pitjors registres històrics per a un amfitrió: tot derrotes. La cita va servir per a poc. Únicament per apuntalar el calendari, millorar les xifres golejadores de Cody Gakpo i aconseguir el triomf necessari per passar a vuitens com a campió de grup. Els oranje esperen ara rival: el segon del Grup B, que presumiblement serà Estats Units, Iran o Gal·les perquè només un imprevist pot apartar Anglaterra del primer lloc d’aquest grup.

La fragilitat de l’adversari ha convidat a cert relax l’equip de Louis Van Gaal que ha sortit de titular amb Memphis Depay. Feia una mica més de dos mesos que l’atacant del Barcelona no jugava d’inici un partit. Ha aparegut en els altres dos partits, davant el Senegal i l’Equador i reclamava més pes a l’onze. Necessitava reivindicar el seu protagonisme, relegat des de l’inici de temporada a un paper secundari pel desembarcament de reforços al planter de Xavi Hernández i desplaçat a l’ostracisme per culpa de la lesió al bíceps femoral de la cama esquerra que l'ha deixat sense minuts. Ha estat actiu des del principi però ha decaigut igual que el seu equip. Ha tingut una bona ocasió al cap d'un quart d’hora que ha anat fora per poc, quan Països Baixos tenia arraconat a Qatar.

Tenia pressa l’equip neerlandès per solucionar el partit quan abans i pensar en altres coses, en empreses majors. S'ha avançat poc abans de complir-se mitja hora de joc en una bona combinació que ofensiva amb una passada de Davy Klaasen a Cody Gakpo que ha culminat en gol.

El davanter del PSV, gran sensació a l’inici de temporada per la seua punteria, despunta a Qatar. És el més solvent del quadre de Van Gaal. Amb aquest gol ha igualat l’equatorià Enner Valencia i al francès Kylian Mbappe, líders dels golejadors amb tres dianes cada un. Però després ha decaigut. Amb el partit encarrilat s'ha adormit. Qatar s'ha animat i a base d’entusiasme s'ha aproximat a l’àrea d’Andries Noppert però mai ha fet la sensació de ser capaç de marcar.

Ha destacat el porter, Meshaal Aissa Barsham, que ha  evitat algun gol més. De fet, ha impedit que Memphis marqués. El nou titular dels Països Baixos ha dispararat a boca de canó i Barsham ha salvat el gol. El rebuig l'ha recollit Frankie De Jong que a porta buida ha anotat el segon a l’inici de la segona part.

Ha malgastat una bona ocasió els Països Baixos després per arredonir la feina, però no ha estat a l'altura. S'ha dosificat i ha deixat jugar al seu rival en el tram final, a la recerca d’un honrós gol, en els seus últims minuts com a mundialista.