Victòria de prestigi de l'ICG Força Lleida davant el Valladolid (85-77)

L'equip lleidatà, liderat per un Carrera excels, li iguala el balanç a l'equip val·lisoletà, després d'un partit controlat pels lleidatans però que no s'ha decidit fins al final.

Vucetic anotant una cistella al partit d'avui contra el Valladolid

Vucetic anotant una cistella al partit d'avui contra el ValladolidJavi Enjuanes

L’ICG Força Lleida ha aconseguit una victòria vital davant el Valladolid, un rival directe en la lluita pels play-offs, que, a més, serveix per igualar el balanç en lliga amb l'equip val·lisoletà. Els de Gerard Encuentra, liderats per un Michael Carrera molt entonat, amb 34 punts i 39 de valoració, han dominat el partit però han patit per tancar-lo després d'un mal últim quart.

El partit ha començat amb un Força Lleida amb les idees clares, però que no trobava l’encert davant de la cistella rival. A la meitat del primer quart els lleidatans han capgirat el marcador i s’han situat amb un 16-9 de màxima gràcies a la superioritat des del tir de dos i dins a la pintura que no tenien als darrers partits. El primer quart ha finalitzat 19-13 amb bones sensacions de joc pels lleidatans.

A l’inici del segon quart el partit ha entrat en un estira-i-arronsa on els lleidatans es mantenien amb una distància propera als 10 punts. Amb un Urtasun i Marcos endollats, els locals han posat una marxa més en atac i han augmentat l’avantatge abans del descans fins al 47-34.

El pas pels vestidors no ha canviat el partit pel Valladolid que continuava sotmes al vendaval del Força Lleida, el 60-42 ha estat el punt més crític pels visitants que semblava que es deixaven anar. El partit ha entrat en un intercanvi de faltes personals que ha mantingut la distància al marcador fins al 70-53 després de 30 minuts.

La primera cistella de l’últim quart ha situat la màxima del partit amb un 72-53, tot feia preveure un final tranquil pel Força Lleida, però res més lluny de la realitat l’equip ha desconnectat totalment i ni els temps morts d’Encuentra feien reaccionar als lleidatans. Inesperadament el partit s’ha igualat fins al 78-74 quan quedaven 3 minuts. Finalment, l’equip ha nutrit a Carrera de pilotes dins la pintura i després d’un 2+1 i diverses faltes sobre ell el venezolà ha decantat el partit pel Força Lleida que ha acabat el partit amb un marcador favorable de 85-77.

L’equip torna a descansar la setmana vinent per l’aturada de seleccions. Podran tornar jugadors lesionats per sumar al joc interior com Sidibé i Nze, i el nou pivot, Biram Faye, que arriba cedit des d’Israel. El pròxim partit serà a la pista de l’Almansa el diumenge dia 5 de març (13.00h).