Futbol

Un Lleida amb poques idees cau a casa, però segueix fora del play-out (0-1)

L’Hércules s’ha endut la victòria del Camp d’Esports gràcies a un gol de Riera a la primera meitat davant d’un Lleida que ha anat a l’atac a la segona meitat, però s’ha quedat sense recursos per buscar l’empat en un tram final caòtic que ha acabat amb un expulsat per banda | Tot i la derrota, l’equip de Viadero segueix en zona de permanència

Denys marxa d'un jugador de l'Hèrcules

Denys marxa d'un jugador de l'HèrculesJordi Echevarría

La primera part del Lleida ha estat un constant de desencerts per part del Lleida, poc precís amb la pilota i sense recursos per plantar-se en camp atacant més enllà de les pilotades en llarg cap a Mario Rivas, novetat en l’onze en el lloc de Chuli. L’equip lleidatà només s’apropava a través dels córners i, precisament, en una segona acció després d’un servei de cantonada, l’Hércules s’ha avançat en el marcador al minut 25. Una centrada enverinada des de l’esquerra ha acabat a peus de Roger Riera, que ha rematat absolutament sol per batre Iñaki Álvarez i fer el 0-1. L’equip alacantí ha intentat baixar el ritme al joc i ha aconseguit que no passés res fins l’últim minut de la primera meitat, quan Quadri s’ha inventat una gran jugada individual regatejant a dos defenses, però a topat amb Abad, que ha evitat l’empat blau.

La segona meitat ha començat amb dos canvis pel Lleida, amb l’entrada de Denys i Chuli per Gaixas i Mejía, tota una declaració d’intencions de Viadero, que ha cremat les naus des de l’inici. L’inici ha estat fulgurant, amb un Lleida amb Alpha i Monterde als laterals i molta projecció ofensiva que a prop ha estat d’endur-se un ensurt només començar, amb una rematada d’Hernáiz que ha acabat al lateral de la xarxa d’Iñaki. L’equip de Viadero ha respost deu minuts després, amb una acció individual de Denys per la dreta que ha acabat amb una rematada al pal al minut 56. A poc a poc, el Lleida ha anat perdent l’energia de l’inici i ha s’ha tornat a allunyar de la porteria d’Abad. Fins i tot, Iñaki s’ha vist obligat a intervenir en dues accions de perill de Luque i Toscano sobre l’hora de partit.

El Lleida ha cremat totes les naus en el tram final, però s’ha acostat amb molt més cor que cap i ha tingut les més clares en un córner que s’ha enverinat al minut 70 i un xut d’Alpha al temps afegit. Fins i tot, l’equip lleidatà ha desaprofitat una breu superioritat numèrica, ja que Riera ha estat expulsat al minut 78 per doble groga. Pocs minuts després i amb el partit immers en el caos, Monterde ha vist també la segona targeta groga, que ha deixat el Lleida també amb 10 jugadors. Fins al final del partit, tot i els 8 minuts d’afegit, el Lleida ha estat imprecís, amb poques idees i ha encaixat una nova derrota que no el penalitza a la classificació gràcies a la derrota de l’Alzira al camp de l’Olot, per 3-1.

El proper partit del Lleida serà diumenge vinent (12.00), al camp de l’Ibiza Islas Pitiusas, un rival en zona de descens que necessita guanyar per no dir un adeu gairebé definitiu a la categoria.