HÍPICA INTERNACIONAL

Dos lleidatans, amb Espanya a la Nations Cup d'Irlanda

Hermoso i Piró, 2 dels 4 genets espanyols que busquen bitllet per als Jocs

Piró i Hermoso, davant un dels salts del cros a Millstreet.

Els lleidatans Albert Hermoso i Marçal Piró han estat seleccionats per formar part de l’equip de concurs complet d’hípica que ahir va arrancar a la localitat irlandesa de Millstreet la tercera prova de la FEI Eventing Nations Cup 2023, que és classificatòria per als Jocs Olímpics de París del 2024. El combinat estatal busca al Millstreet International Horse Trials, que es disputarà fins diumenge, més punts amb què optar a dos de les places d’equip que donen l’accés directe a la cita olímpica parisenca. Després de la disputa de les dos primeres cites de la Nations Cup, Espanya acumula 50 punts de la prova celebrada a Chatsworth (Anglaterra) i 60 aconseguits en la primera etapa de Montelibretti (Itàlia), on Marçal Piró va ser el millor dels genets espanyols aconseguint la dotzena posició de la general.

L’equip estatal arriba en quart lloc a la tercera de les nou cites del calendari amb un total de 110 punts.La competició va arrancar ahir amb la prova de doma, en la qual l’olímpic Albert Hermoso, a cavall de Keenabout Wonderland Z, va acabar en la vint-i-cinquena posició, mentre que Marçal Piró va ser el trentè amb Volnay de la Triballe. En el còmput general, Espanya conclou la primera jornada en setena posició d’un total de 16 països. Avui hi haurà jornada de descans i demà es disputarà el cros i diumenge els salts.