SEGRE

Noticias del

Xavier Mañosa: “Ets artesanal quan situes la peça al centre del procés, encara que en facis moltes”

PERFIL

Xavier Mañosa: "Ets artesanal quan situes la peça al centre del procés, encara que en facis moltes"

Fill de ceramistes, després d’estudiar Disseny industrial a Barcelona se’n va anar a Berlín a buscar-se la vida. Xavier Mañosa va acceptar tornar a Sant Cugat del Vallès i heretar el taller familiar, que estava a punt de tancar per jubilació. Convençut que només seria possible sobreviure amb sinceritat i coherència amb un mateix, Mañosa s’està fent un nom com un dels ceramistes amb més personalitat del panorama internacional des del seu taller de Rubí: l’Apparatu.

Maria Barbal: “En Benet acaba  essent feliç perquè confia en la cultura, a millorar”

ENTREVISTA

Maria Barbal: "En Benet acaba essent feliç perquè confia en la cultura, a millorar"

Maria Barbal es dóna a conèixer com a narradora el 1985 amb Pedra de tartera. Una novel·la breu, però trencadora. Quan semblava que només es podia fer narració sobre ambients urbans, amb disseny i llums de neó, sorgeix una escriptora del Pallars que parla de la Guerra Civil, les dones, la muntanya... Les relacions humanes són, al capdavall, el seu gran tema, ja sigui en context rural o urbà. Va obrir, sense gairebé ni saber-ho, un camí. Després d’ella vindrien Jesús Moncada, Pep Coll, Albert Villaró... cadascun amb grans històries que sorgeixen dels seus petits llocs.

Las ministras María Jesús Montero y Meritxell Batet, ayer, en un acto del PSC en Barcelona.

PANORAMA

Catalunya centra la precampaña

El PSOE acota el diálogo: “Ni podemos ni queremos debatir la autodeterminación” || Los ministros de Sánchez copan las listas en Andalucía con Montero de número 1 en la candidatura de Sevilla