SEGRE
Publicado por

Creado:

Actualizado:

Lleida TV és el canal de Televisió del Grup Segre que va començar les seves emissions al maig de l'any 2001. Des de l'abril del 2010 emet exclusivament en TDT (Televisió Digital Terrestre) mitjançant les freqüències obtingudes per Prensa Leridana (empresa capçalera del Grup) a Lleida, Balaguer i Vielha. També disposa de llicències d'emissió als canals múltiples de La Seu d'Urgell, Fraga i Monsó. Arrel del nou mapa digital, el Grup Segre i Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió, concessionària de llicències de TDT al múltiplex del Pirineu i al de Lleida, van fer un acord estratègic per a garantir la viabilitat d'un projecte de televisió digital de proximitat a les comarques de Lleida.

La programació de Lleida TV es pot veure per TDT a gairebé la totalitat de la província de Lleida ja que, a més de les emissores pròpies, també comparteix graella de programació amb Pirineus TV. A més, Lleida TV i Pirineus TV han constituït un nou canal, dedicat a la promoció del turisme i el territori de Lleida, TOT TV, el qual emet a la plana de Lleida i al Pirineu.

Lleida TV està associada a l'Associació Catalana de TDT local, la qual agrupa als principals operadors de TDT catalans: forma part de Tvlocal.CAT, l'empresa que agrupa als principals operadors de TDT local de Catalunya, amb una cobertura de les principals ciutats del país. També col·labora amb Comunicàlia i forma part de la Xarxa Audiovisual Local, entitat promotora de la principal plataforma de Televisió per Internet a Catalunya, el XIPTV.

Alguns dels seus programes han estat mereixedors dels principals premis que es concedeixen a Catalunya, com els Zapping 2008 al millor programa d'actualitat informativa, entrevistes i reportatges, concedit al programa "L'aigua del teu futur".  També ha rebut el premi Miramar 2009 de la Diputació de Barcelona, pel programa "Esport de Base".

AUDIÈNCIA

L'audiència diària de Lleida TV, segons el Baròmetre de la Comunicació de Catalunya és de 32.000 espectadors, mentre que l'audiència acumulada mensual és de 105.000 espectadors. La primera dada correspon a les persones que responen que veuen Lleida TV cada dia i la segona a aquells que recorden haver-la vist al menys una vegada al llarg de l'últim mes. Aquestes dades converteixen a Lleida TV en la primera televisió local en nombre d'oients, excloent l'àrea metropolitana de Barcelona i la segona si es tenen en compte les televisions de l'àrea de Barcelona.

Quan a "share" (percentatge d'espectadors de la cadena sobre el total dels que veuen televisió) Lleida TV té un 7,2 per cent, el més alt de totes les televisions locals catalanes i equiparable, segons el Baròmetre, al del Canal 33 i per damunt del Canal 3/24.

Pel que fa al perfil dels espectadors, aquests són majoritàriament homes (57%), de classe mitja (46%), entre 46 i 60 anys (39%), i que utilitzen majoritàriament la llengua catalana (66%).

Les hores de màxima audiència estan entre les 8 del vespre (hora d'emissió de les Notícies vespre) i les 23,00 hores de la nit (quan finalitza el programa Lleida al Dia).

tracking