x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

PROP DE VOSALTRES
  • SALVADOR GIMÉNEZ VALLS

Agraïment al fons solidari Covid-19

Actualizada 05/07/2020 a las 07:48
Agraïment al fons solidari Covid-19

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Agraïment al fons solidari Covid-19

SEGRE
Agraïment al fons solidari Covid-19

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Agraïment al fons solidari Covid-19

SEGRE

Des d’un punt de vista humà és comprensible la pretensió de la publicitat però dista molt de coincidir amb la indicació del Senyor. Tot cristià que busca el camí d’una major exigència haurà d’adaptar sempre la seva vida als mandats del Mestre i evitar la temptació de l’autocomplaença o de l’excessiu reconeixement dels altres. Malgrat el que acabem de dir, i sense voler banalitzar les paraules de l’evangeli, em sento obligat a donar les gràcies a tots aquells que en les petites coses diàries s’esforcen en l’ajuda constant als seus germans –sobretot en aquests moments tan durs–, encara que s’adonin que són ajudats. I que ho fan sense buscar l’aplaudiment o el reconeixement, sovint amb discreció o en el silenci més absolut. Us n’explico un exemple senzill que s’ha produït entre nosaltres, tot i que ben segur que n’hi ha molts més que desconec, però que també són vistos per Déu des del cel. Ell sabrà tornar amb escreix l’atenció al proïsme.

El passat 17 de juny es va fer donació d’una quantitat de diners a nou entitats de la Xarxa Sociocaritativa del Bisbat. La suma total va sobrepassar els 82.000 euros i la iniciativa va voler seguir la idea del papa Francesc quan va convidar tots els sacerdots a lliurar part de la seva gratificació mensual a un fons de solidaritat que redueixi una mica els efectes sanitaris, socials i econòmics de l’actual pandèmia. A finals d’abril es va enviar una carta a tot el presbiteri per exposar-ne la idea i el resultat va ser satisfactori. Religiosos i laics també van aportar els seus donatius. La mateixa Xarxa va elaborar uns criteris per distribuir equitativament la quantitat recollida seguint uns senzills projectes d’actuació amb la corresponent memòria explicativa.

Tot i la magnitud de la pandèmia i la gran quantitat de sofriment acumulat per tot arreu a causa de les morts, malalties i solitud, va aflorar la generositat del cor. Per descomptat, és una petita gota d’aigua en l’immens oceà del dolor. Però beneïda sigui! Si som capaços de lluitar contra la indiferència de la pobresa o contra l’oblit dels que sol·liciten atenció, haurem mostrat la cara més propera de Jesucrist.

Vull agrair a tots els membres de la Xarxa la seva dedicació i treball constants. Ho fan, en aquests últims mesos, sense descans i sense tancar les portes a ningú. Gràcies també als que han contribuït amb la seva aportació a aquest fons solidari. Gràcies a totes les comunitats cristianes per estar atentes a pal·liar tant dolor. I un agraïment especial als sacerdots iniciadors d’aquesta campanya econòmica que, al costat del seu lliurament, oracions i acompanyament final, fan augmentar molt més la credibilitat de la seva missió. Em consta que els beneficiaris ja han reconegut la bona feina. Que Déu us ho pagui!

Etiquetas
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Descubrir
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre