SEGRE
Vista del colegio Maristes Montserrat de Lleida.

Vista del colegio Maristes Montserrat de Lleida.ITMAR FABREGAT

Creado:

Actualizado:

Sr. Director:

Vaig ser alumne del Col·legi Maristes Montserrat durant onze anys, lloc on vaig acabar el batxillerat l’any 1963. Aleshores, la gran majoria dels professors eren germans, tret del Sr. Recasens, que ens impartia Història, i dels que feien la Formació de l’Esperit Nacional i Gimnàstica.

No vaig ser objecte de cap acte deshonest, no em varen grapejar ni res de semblant. Sí que vaig rebre un bon grapat de bufetades i de bastonades, eren habituals i complementàries de les que ja rebíem a casa. Això no em va comportar cap trauma. Tampoc el setmanal adoctrinament sobre la unitat de la pàtria “Grande y Libre”. Amb el pas del temps, tot allò que ens van inculcar “el vent i el temps s’ho endugueren”. Vaig sortir del col·legi i després de molts anys, i quan va arribar el moment que les meves filles fessin la Secundària, les vaig portar a Maristes ben convençut, i el temps em va demostrar que vaig encertar amb aquesta elecció. Una generació després, ara són els meus nets el que són alumnes del col·legi Maristes. Continuo i continuem convençuts de la bona elecció.

El projecte educatiu d’aquest centre és actual i encertat, i els valors que s’hi imparteixen són els adequats. Remenar ara el passat no aporta res de positiu i sembla un intent ajornat en el temps de passar comptes amb un col·lectiu, el dels germans, que ja no hi són presents. Aquella època ja està superada. No intentem ara desacreditar un projecte que no té res a veure amb tot allò viscut en aquells temps.

tracking