SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Transcric directament la definició que va fer l’OMS de salut ja fa molts anys: “Salut és un estat de benestar físic, mental i social, i no solament l’absència de malalties.” Més tard es va afegir l’aspecte funcional, per fer referència a la capacitat de les persones per fer front a desafiaments i canvis. És a dir, la fita de la promoció de la salut és el “model actiu de les persones”.

Enteneu ara el títol del meu escrit? El confinament de les persones porta a la llarga més efectes contra la salut que beneficis. L’avaluació d’aquest perjudici a la salut no és immediat i es veurà amb els anys. L’esport contribueix notablement al benestar físic, a la capacitat de funcionament i, si es fa en companyia, a l’equilibri psíquic i social. Sóc membre del Club Tennis Urgell, el millor club de Lleida quant a ràtio de socis/ espai aeri per practicar esport. La distància de seguretat s’ha mantingut sempre, fins i tot sense confinament, ja que tant el pàdel com el tenis no són esports de contacte. Una part considerable de la massa social d’aquest club està formada per prejubilats i jubilats amb una salut (segons l’OMS) completa pel model actiu que es correspon a l’“estil de vida saludable” que segueixen.

La llei és molt fàcil de fer i més difícil d’interpretar i fer les excepcions. Per tant, suggereixo als polítics que no només es limitin a fer la llei, sinó que vagin més enllà i pensin en l’excepcionalitat de moltes situacions i persones, que pensin en la salut integral a llarg termini.

tracking