SEGRE

COLABORACIÓN

En interès de Ciutat: Activem Lleida

Portavoz del grupo municipal popular en la Paeria

En interès de Ciutat: Activem Lleida

En interès de Ciutat: Activem LleidaSEGRE

Creado:

Actualizado:

A Lleida vivim una situació econòmica i social d’emergència. Per aquest motiu, apostem per aprovar un nou pressupost municipal, adaptat a la situació post-Covid-19, que respongui a les necessitats del pacte de ciutat per a la reconstrucció.

D’entrada, partim d’una premissa errònia de la Paeria. Incrementar els impostos no significa recaptar més diners, tot el contrari. Augmentar les taxes municipals durant 2 anys consecutius i, a sobre, augmentar un 3% la taxa de l’aigua i un 75% la del clavegueram per a l’any 2021, en plena ebullició de la crisi del coronavirus, són mesures contraproduents. Les decisions adoptades pel (des)govern municipal via rodillo demostren que poc o gens els importen les mirades dels contribuents lleidatans que veuen com la Paeria els escanya a impostos i no retorna els diners recaptats en forma d’ajudes i serveis als ciutadans.

Mai hem tingut una ciutat tan deixada, bruta, fosca i decadent com ara. L’horitzó no il·lusiona. La incapacitat per gestionar la crisi amb eficàcia i eficiència, la manca de lideratge i la insolidaritat promoguda, augmentant els impostos i en no reconèixer la realitat que ens envolta, provoca una percepció d’impotència.

No podem permetre que perduri fins al 2023 perquè serà difícil recuperar-nos de les cendres.

Per això, des del Grup Municipal Popular hem presentat esmenes al pressupost, més enllà de sigles i interessos partidistes, pensant en Lleida, en les persones, perquè darrere de cadascun de nosaltres hi ha un projecte de vida. Sempre ho he dit, per Lleida tot i més!

Les esmenes van en 5 eixos: sanitari, promoció econòmica, seguretat, educació i inversions. En el primer, proposem un fons Covid per comprar material sanitari i distribuir-lo gratuïtament entre els qui més dificultats tenen per accedir-hi. D’aquesta crisi ningú pot quedar enrere, tots som iguals i, per això, hem d’evitar desequilibris socials, laborals i salarials.

L’eix de la promoció econòmica és un pilar fonamental. Proposem que un 1% del total del pressupost es destini a ajudes directes i immediates als autònoms, emprenedors i empresaris lleidatans que s’han vist perjudicats per les restriccions sanitàries i les conseqüències de la crisi. La proposta és ambiciosa, però necessària i viable. D’altra banda, també apostem per implementar campanyes de suport i de consum als comerços de la ciutat.

La seguretat és clau. En temps de pandèmia, necessitem instruments per garantir la protecció de les persones i vetllar pels nostres drets. Necessitem més presència policial al carrer que faci complir les restriccions sanitàries i, per això, proposem 10 noves places d’agents de la Guàrdia Urbana. A més, volem crear l’oficina que defensi els drets dels veïns i veïnes afectats per okupacions. Les persones tenim dret a sentir-nos i a viure amb seguretat.

Educació: destinem una partida econòmica suficient perquè la indiscriminada pujada de les taxes de les escoles bressol no recaigui sobre les famílies. Pel que fa a inversions, millorem instal·lacions esportives com el velòdrom, manteniment dels espais públics, equipaments socials, educatius i culturals.

Per establir serveis de neteja i desinfecció o millora dels camins de l’Horta. A més, instem a mantenir les partides relatives als convenis amb la Universitat de Lleida, la coral Shalom o la Banda Municipal, entre d’altres; així com incrementar les destinades a les associacions de veïns i veïnes i a les cases regionals.

Els eixos que proposem són tranversals en interès de les persones i pel bé de la nostra ciutat. Oferim mà estesa, deixant de banda en aquest moment tan extraordinari i urgent interessos que en res beneficien les nostres vides, per tal de centrar-nos i implicar-nos en allò que creiem útil i sensat, servir els lleidatans i lleidatanes perquè tots som Lleida.

tracking