SEGRE

Aquest 11S hem de ser-hi més que mai

Secretària d'organització de Junts per Catalunya a la vegueria de les Terres de Lleida

Creado:

Actualizado:

Novam ent, les catalanes i els catalans estem convocats el dia 11 de setembre a la manifestació unitària de la Diada Nacional de Catalunya que tindrà lloc a Barcelona i, les persones que volem la independència de Catalunya, hi hem de ser presents més que mai. Ara toca, una vegada més, demostrar la nostra força, i en aquest camí dur i difícil de la lluita per l’alliberament nacional, tothom és necessari. Tota la ciutadania veritablement demòcrata i republicana és decisiva, petits i grans, famílies senceres, perquè cap volta ens privi de mantenir viva la voluntat de la independència de Catalunya.

Hi seran i hi serem perquè estem fets així, d’aquesta pasta, resilients, com l’olivera de les Garrigues, que tant si plou, com si neva, com si fa aiguats, el seu tronc roman ben relligat al fons de la terra que l’ha vist néixer, segueix plantat i ferm, i tornarà a donar els seus fruits, com cada any. Així ho farem les lleidatanes i els lleidatans, malgrat la situació de cansament i a vegades de desengany. Tornarem a fer el que cal fer, defensar la dignitat de Catalunya i cridar per la llibertat dels Països Ca-talans, totes i tots junts, colze a colze, des de cada poble, des de cada ciutat de les Terres de Lleida, convençudes i convençuts que cada individu és important, assumint que el futur només depèn de nosaltres mateixos. Recordarem sempre que el dia 1 d’octubre el poble de Catalunya va assolir una gran victòria democràtica amb milions de persones que van sortir al carrer per fer possible el referèndum d’autodeterminació. Però l’Estat espanyol va enviar milers de policies per intentar reprimir-nos amb la força bruta de les armes i la gent, de forma cívica i pacífica, vam defensar les urnes fins al final.

Des de Junts per Catalunya reivindiquem que Catalunya és una nació i, com a tal, té el dret irrenunciable a la seva autodeterminació. Anhelem la independència per poder gestionar millor els recursos propis, desenvolupar lliurement la llengua i la cultura catalanes i per construir un estat que es regeixi pels principis i valors republicans de compromís social, progrés, llibertat i solidaritat entre tots els pobles del món. Malgrat tot, els partits independentistes, a través de les forces parlamentàries, s’han posat d’acord per intentar una via del diàleg i de negociació amb l’Estat. Des de Junts no amaguem el nostre escepticisme amb aquesta taula de diàleg, però com a demòcrates que som, larespectem, sempre que el diàleg sigui honest i franc. Per això, demanem també concreció de l’exercici del dret a l’autodeterminació i la superació de la repressió que fa l’Estat mitjançant l’aprovació d’una Llei de l’Amnistia per a totes i tots els represaliats, represaliades i les persones exiliades polítiques.

Mai renunciarem a la DUI, ni al procés de confrontació democràtica amb l’Estat, ni a l’autodeterminació de la Nació. Continuarem plantant cara amb democràcia als partits de l’òrbita del 155, entre altres, que maregen la perdiu i fan campanya per enderrocar el procés català cap a la independència. Són responsables d’un atac al nostre dret a l’autodeterminació, que està reconegut sobradament en el dret internacional a la Carta de les Nacions Unides i al Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics, que tenen reconegut tots els Estats membres que en formen part, com l’espanyol. Sabem que la repressió, l’autoritarisme, l’espoli sostingut i l’embat de l’Estat espanyol continua més present que mai contra Catalunya, i és per això que exigim l’amnistia per a totes les persones exiliades, represaliades i encausades amb motiu de la defensa del procés català d’independència. La via unilateral, ara com ara, sembla l’única solució real i possible per esdevenir un Estat lliure i independent dins la UnióEuropea, amb tots els drets, una república sobirana segons el que decideixin els seus ciutadans i ciutadanes. El dia 11 de setembre, hem de ser presents a tot arreu on es lluiti i on es reivindiquin els drets nacionals i culturals del nostre país.

Des de Junts per Catalunya continuarem treballant per avançar cap a la independència i, per això, us volem animar que doneu suport a aquesta convocatòria de la manifestació de la Diada Nacional del dia 11 de setembre i us hi sumeu tots i totes. La unitat ens fa forts i estar a peu del carrer és la millor manera d’expressar lliurement el nostre alè de llibertat. Que ningú no et prengui la il·lusió de batallar per la llibertat del teu poble. Molts ens volen agenollats, callats i rendits, però nosaltres no ens quedarem a casa. Som un sol poble que sempre hi és i que defensa la seva dignitat amb orgull. Els carrers són el camí de llibertat i hem de tornar a omplir-los de manifestants i de solidaritat, perquè tot el món sàpiga que volem continuar construint amb determinació i fermesa la República Catalana lliure i independent que totes i tots anhelem. Som-hi!

tracking