SEGRE
El consens per fer avançar Lleida

El consens per fer avançar LleidaSEGRE

Creado:

Actualizado:

El consens polític és l’eina que ens ha de permetre avançar en el model de la Lleida que volem. Hem de ser capaços de fer-nos valer d’aquest instrument per arribar a acords i amb l’objectiu de fer d’aquesta una millor ciutat, que és el que la ciutadania espera de nosaltres. Els partits i els agents econòmics i socials de Lleida poden tenir propostes diferents, i de fet és bo que sigui així, sempre que es plantegin des del punt de vista constructiu, i no des de l’atac, per trobar solucions al dia a dia de les veïnes i els veïns.

Estem disposats a parlar sempre. El nostre tarannà és el de la mà estesa per a tot allò que vagi en benefici de la ciutadania, fer propostes i generar entorns de confiança en què puguem buscar espais de complicitat i compromisos. Un entorn que requereix grans complicitats són els pressupostos.

Estem a l’espera que el govern municipal d’ERC i Junts, que està en minoria, ens presenti una proposta per als comptes, pels quals hem explicat, per avançat, que han de preveure més inversió en polítiques socials, en habitatge assequible, en polítiques verdes, en l’agenda urbana, la seguretat i en l’impuls econòmic, pensant en les petites i mitjanes empreses. És important tenir una escolta activa amb les organitzacions empresarials, les entitats del tercer sector, els agents socials i, sobretot, amb la ciutadania, que vol conèixer, per exemple, quin és el model de mobilitat per desplaçar-nos per Lleida i com funcionaran les zones de baixes emissions (ZBE). Ara mateix no ho sabem.

És cabdal implicar les veïnes i els veïns en la presa de decisions perquè, si les propostes reben una contestació per part de la ciutadania, corren el risc de generar rebuig i defallir.Un altre aspecte que també requereix un consens de ciutat és el model econòmic i de creixement per atreure empreses, generar riquesa i crear nous llocs de treball. Per això, hem volgut escoltar les propostes dels agents econòmics al voltant de la generació de nous espais de sòl industrial a la ciutat amb l’objectiu de crear noves oportunitats. En aquest sentit, la taula organitzada per la Cambra de Comerç ha estat una bona iniciativa per buscar el consens amb les empreses, així com els agents socials, cívics i els veïns i veïnes dels Magraners, de la Bordeta i de les partides del Grealó i de Quatre Pilans.

Som conscients que hem de generar empatia per a les empreses que volen crear més oportunitats a la ciutat de Lleida i, per tant, cal dotar-les de l’espai necessari per créixer, com pot ser el polígon industrial Torreblanca, respectant el seu projecte inicial i no sent més agressiu amb un territori i un paisatge que volem i hem de protegir.També hem estat presents a l’hora de plantejar el nostre model per al Pla de l’Estació, una proposta que ha de convertir l’entorn de l’estació en un eix vertebrador des del punt de vista comercial, social, cultural i de les comunicacions per desplaçar-nos per la nostra ciutat. Ja estem a favor de desenvolupar el Pla de l’Estació, pel qual vam obrir una enquesta per conèixer l’opinió de la ciutadania i, a partir d’aquí, elaborar propostes que van en la línia d’implantar nous espais comercials, locals d’oci i de restauració, zones verdes, més habitatges i nous espais per facilitar l’accés des de Pardinyes fins al centre de la ciutat, la qual cosa ens permetria superar definitivament la fractura de les vies del ferrocarril. Encara no ens queda clar, però, quina és la proposta que presenta el govern municipal de la Paeria per a l’entorn de l’estació.

La ciutadania reclama consensos per arribar a acords, als quals arribarem si fem plantejaments rigorosos i sincers. No podem defraudar.

tracking