SEGRE
Diada Nacional de la Solidaritat

Diada Nacional de la SolidaritatSEGRE

Creado:

Actualizado:

Com cada any, el diumenge abans de Nadal, el nostre país llueix les millors gales de solidaritat. Amb La Marató donem la millor versió de nosaltres mateixos. La societat catalana demostra l’esperit col·lectiu i la capacitat d’organització.

Arreu del territori entitats i associacions organitzen actes per recollir diners per omplir el comptador de TV3. Aquest any, amb motiu de la salut cardiovascular. Òbviament, Lleida també és actor clau.

La societat civil catalana mostra la cara més solidària i altruista fent donatius, ja sigui comprant el disc de la marató, en què aquest any participa el grup lleidatà Sexenni, col·laborant en actes com per exemple la caminada solidària de l’Institut Municipal d’Ocupació, que recorrerà avui per diversos camins de l’Horta de Lleida o directament fent donatius econòmics. Aquesta diada, que ja hem integrat en el nostre calendari col·lectiu, és una petita demostració de la capacitat de transformació que tenim al nostre país. Aquest any, en la 31a edició i amb més de 228 milions recaptats des d’aquell 19 de desembre del 1992, demostrarem que La Marató sempre batega.

Perquè la solidaritat és el nostre millor instrument per avançar tots junts cap a un futur millor. La Marató representa l’esperança en els nostres conciutadans i la confiança en la ciència. La investigació finançada per La Marató de TV3 ha permès avançar de manera decisiva en el coneixement, la prevenció, el diagnòstic i el tractament de moltes malalties.

Perquè quan perdem l’esperança sempre ens queda la ciència. Ho hem tornat a constatar amb la pandèmia que hem patit aquests darrers dos anys. La investigació ens va permetre trobar un vaccí que ens permetés immunitzar-nos davant la covid-19 i superar una etapa que va paralitzar el món i ha tingut conseqüències terribles.Justament aquesta setmana, al Parlament de Catalunya, s’ha aprovat la Llei de la Ciència de Catalunya per una àmplia majoria.

Aquesta Llei serveix per regular i endreçar un sistema de recerca molt potent que hi ha a Catalunya, reconegut internacionalment com un dels millors d’Europa. Em consta que la consellera Geis va impulsar de manera determinada aquesta llei i el diputat Ramon Tremosa ha fet una gran feina com a diputat relator per teixir consensos. La Llei de la Ciència és una garantia d’estabilitat i de projecció de futur per al nostre país.

La ciència és sinònim de coneixement, d’innovació i, sobretot, de prosperitat. És el camí a seguir per fer de tot el país un territori d’oportunitats. Apostar pel coneixement és una garantia d’èxit.

La ciència i la recerca són dues cares de la mateixa moneda amb un gran potencial a Lleida. La UdL té una de les facultats de Medicina més reputades del país. Tenim l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, que també és reconegut arreu en l’àmbit de la investigació relacionada amb la salut.

A Torrelameu, tocant a Lleida, trobem el centre CREBA (Ciència i Recerca Biomèdica Aplicada), que és un centre de referència a nivell internacional en la investigació biomèdica. Tot això conforma un dels actius més importants de futur de què disposem. La Marató, des de la solidaritat ciutadana, i també la Llei de la Ciència, des de les administracions públiques, ens permetran aportar més recursos per millorar la salut i la qualitat de vida de les persones.

Les persones han de ser el gran objectiu de la política. Tenim el ferm propòsit de deixar a les futures generacions una societat més rica en allò més important: el valor de la solidaritat i el coneixement científic que permet millorar la vida dels que més ho necessiten.No em queda més que desitjar-vos un bon Nadal. Us demano que tinguem presents aquests dies totes aquelles persones que, encara avui, pateixen la repressió de l’Estat espanyol, i sobretot els que són de manera cruel i injusta a l’exili.

Passaran un altre Nadal lluny de casa per l’única causa de defensar la voluntat del nostre poble. Perquè són innocents, perquè creiem en la democràcia i perquè creiem que és la gent qui ha de decidir el futur de la seva ciutat, del seu país i de la seva nació, els volem lliures i de nou a casa.

tracking