SEGRE
Santa Bernadette de Lourdes

Santa Bernadette de LourdesSEGRE

Creado:

Actualizado:

Molts de vosaltres coneixeu el nom d’aquesta noia, Bernadette Soubirous, de família pobre, va estar marcada per moltes penalitats, va caminar d’un lloc a un altre per motius laborals i va afrontar desgràcies per no tenir una formació adequada. Se li apareix la Mare de Déu qui, en paraules del papa Pius XII “la fa la seva confident, col·laboradora, instrument de la seva materna tendresa i de la misericordiosa omnipotència del seu Fill”. Les persones s’agreguen a la seva crida cada vegada en més nombre per pregar, fer penitència i demanar per la conversió dels pecadors. És acceptada en el noviciat de les religioses de la Caritat i, l’any 1867, fa la seva professió. La seva salut es deteriora i, després d’una llarga malaltia, mor el 16 d’abril de 1879. Va ser beatificada l’any 1925 i proclamada santa el 8 de desembre del 1933, solemnitat de la Immaculada Concepció. Amb aquest nom s’havia identificat la Mare de Déu en les aparicions a Bernadette.

Molts de vosaltres coneixeu l’Hospitalitat de Lourdes, entitat que organitza el pelegrinatge anual de malalts de la nostra diòcesi al santuari marià, prepara el Dia del Malalt, fomenta la devoció a la Mare de Déu, manté actes de culte al llarg de l’any i manifesta una constant preocupació pels malalts, impedits i les seves respectives famílies. Té la seva seu a la Casa de l’Església on celebren les reunions la Junta Directiva i els socis. El president es Ramon Reig i el consiliari Mn. F. Ribas.

Molts no sabeu que el Santuari de Lourdes ha inaugurat l’Any Bernadette aquest 2019 per celebrar tres aniversaris: el 7 de gener es van complir els 175 anys del naixement de la santa; dos dies després, el baptisme i el 16 d’abril el 140 aniversari de la mort. Aquest any té com a lema: “Benaurats els pobres, perquè d’ells és el Regne de Déu.” Amb aquest motiu les relíquies de la Santa recorreran 45 diòcesis espanyoles, des del dia 1 de setembre fins Nadal. A la nostra diòcesi hi seran des del dilluns 25 d’aquest mes fins el dimecres 27. Ja ho han fet en altres països per renovar entre els cristians la confiança en Déu, la proximitat a la Mare de Déu i el record i la veneració cap a aquesta gran dona.

Les relíquies són part del cos d’una persona, o tot ell, venerat per algun motiu o bé algun objecte que, per haver estat tocat por aquesta persona o per altres motius, és digne de veneració. Sempre té un gran valor sentimental per a les persones que comparteixen el mateix ideal de vida i busquen la seva pròpia santificació.

L’organització del pas d’aquestes relíquies per la nostra diòcesi s’ha encomanat a l’Hospitalitat de Lourdes. Ho han preparat amb molt interès. Convido tothom a participar en els diversos actes programats: Catedral, Monestir de les Carmelites, Hospital Arnau de Vilanova i la Residència d’Aitona. Ja vam anunciar l’horari en el FULL de diumenge passat.

Santa Bernadette de Lourdes

Santa Bernadette de LourdesSEGRE

tracking