SEGRE
Millorar Torreblanca Quatre Pilans

Millorar Torreblanca Quatre PilansSEGRE

Creado:

Actualizado:

Aquests darrers mesos s’ha parlat molt del polígon de Torreblanca Quatre Pilans, s’ha fet molta demagògia al voltant dels usos que tindrà i de les empreses que s’hi implantaran i s’ha utilitzat aquesta oportunitat històrica per a la ciutat de Lleida d’una forma clarament partidista. De fet, en una reunió que es va celebrar amb la Cambra de Comerç –a qui cal agrair que s’erigís de mediadora entre les parts favorables i desfavorables del projecte– ja van demanar que no es fes un ús partidista del tema.

El polígon de Torreblanca Quatre Pilans és un dels projectes –un més– que estaven adormits en un calaix des de feia gairebé 20 anys. És un dels temes de ciutat –un més– que aquest Govern ha desencallat i ha aconseguit tirar endavant.

És evident que es van alçar veus que qüestionaven el projecte, per això vam fer nombroses reunions amb les associacions de veïns implicades, amb entitats i associacions rellevants a la ciutat, i en base a tot això hem presentat fins a onze propostes per a millorar el Pla Director de Torreblanca Quatre Pilans i apropar totes les sensibilitats. És per això que aquestes millores, aquestes propostes, han estat elaborades a partir de les al·legacions presentades al projecte.Quines són aquestes millores? Dels 13 habitatges afectats inicialment, n’hi ha 7 on no hi ha cap persona empadronada. De la resta d’immobles habitats, finalment, només 1 quedarà afectat per les expropiacions.

Pel que fa a l’anomenat triangle de Magraners, l’Ajuntament determinarà la prohibició de desenvolupar-hi qualsevol activitat industrial. L’espai quedarà únicament reservat per a usos agraris. D’aquesta manera s’allunya l’activitat industrial del barri, tal com demanava l’associació de veïns del barri.

Un altre dels aspectes que preocupava algunes entitats és el pas de la línia elèctrica d’alta tensió que, amb les millores presentades, es proposa que transcorri paral·lela a l’N-240. Això suposa una gran diferència del model aprovat el 2017 i que suposava una notable fractura tant per a l’Horta com per al barri de Magraners.A més, tal com vam poder explicar aquesta setmana als veïns i entitats amb els quals ens vam reunir, el nou polígon és compatible amb la reivindicada creació de la ciutat del transport que permetrà desenvolupar una àrea qualificada d’equipament comunitari de 163.000 metres quadrats.Aquesta setmana, amb la presentació de les propostes que ha fet l’Ajuntament de Lleida –a partir de les al·legacions rebudes– per al projecte de Torreblanca Quatre Pilans, hem donat garanties als veïns de Magraners i a totes aquelles persones que havien mostrat la seva preocupació. Aquest Govern dialoga i s’asseu amb qui faci falta les vegades que faci falta.

Suposo que és fruit de la campanya que s’apropa el fet que algun partit de l’oposició –amb forta representació al plenari– es dediqui a escampar la idea d’un govern “totalitari”, una afirmació perillosa que certs moviments de la ciutat s’han fet seva.Nosaltres continuarem trobant-nos i parlant amb tothom, però sempre posant de manifest que el polígon de Torreblanca Quatre Pilans és un projecte cabdal per al futur de la ciutat de Lleida. Un projecte que aquest Govern ha aconseguit desencallar i que permetrà situar Lleida com una ciutat referent en industrialització, una de les assignatures pendents. La Lleida dinàmica que volem és la que estem dibuixant amb projectes com Torreblanca.Escoltava l’altre dia que només d’un 1,8% de les empreses de Lleida tenen més de 500 treballadors.

No ens podem resignar a acceptar aquesta dada i no fer res al respecte. Necessitem Torreblanca per oferir l’espai que necessiten empreses de Lleida, perquè no marxin fora, i per atraure inversions que vinguin de fora. Torreblanca serà un polígon del segle XXI, sostenible i plenament respectuós amb el medi ambient –allunyat de les imatges apocalíptiques que algú ha volgut fer circular– i aquest Govern no ho comprometrà.Feia massa anys que la ciutat de Lleida vivia de cara al passat, feia massa anys que els respectius governs de la ciutat no aportaven projectes il·lusionadors i de ciutat.

Fa tres anys i escaig que aquest Govern no para d’impulsar i desencallar projectes que estaven adormits en un calaix. L’Equipament Comunitari de Múltiples Usos, l’escola Balàfia-Pinyana, la nova estació d’autobusos, el Pla de l’Estació i, també, el polígon Torreblanca Quatre Pilans.Nosaltres tenim clar quin és el model de ciutat que volem, una Lleida dinàmica i oberta al futur, una Lleida moderna que sigui referent de les mitjanes i grans ciutats de tot el país. I ho estem aconseguint.

I ho seguirem fent. Perquè allò que va començar el 2019 no acaba aquí, perquè el canvi continua.

Millorar Torreblanca Quatre Pilans

Millorar Torreblanca Quatre PilansSEGRE

tracking