SEGRE
Mòbils plegables

Mòbils plegablesSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Des d’aquesta columna he escrit en diverses ocasions del món dels dispositius de telefonia mòbil, que si bé cada cop serveixen menys per telefonar sí que s’han convertit en elements imprescindibles per al nostre dia a dia. És on ho tenim tot i on tot ho podem consultar. I és, també, on més hores solem passar al llarg del dia. En algunes ocasions he explicat que aquest sector, que va fer passos de gegant durant la primera dècada del segle XXI, porta uns quants anys en una espècie d’estancament innovador més que important. Una part de la culpa, si és que en podem dir culpa, la tenen els nous operadors que han irromput en el darrer lustre, sobretot provinents de la Xina, que incorporen les novetats més destacades de les grans marques com Apple o Samsung, i hi han competit amb un factor trencador com és el preu.

Avui els parlo dels mòbils plegables. Ja ho havia fet anteriorment, amb prototips de diferents marques que no acabaven de veure la llum o de fer-se un lloc dins d’aquest sector tan monòton. Solíem parlar de les pantalles de grafè com a gran novetat disruptiva, però encara no arriben. La novetat que els porto és el nou Samsung Galaxy Flip 3, tercera generació de mòbils plegables de la companyia coreana. El Flip 3 és un mòbil que es parteix en dos, com aquells vells telèfons de tapa que havíem d’obrir per operar-los amb naturalitat.

Quan està tancat té unes dimensions quadrades, que es transformen en un dispositius convencional quan es desplega, i incorpora una petita pantalla exterior que ens indica si tenim notificacions o missatges. Un aparell que, si més no, és una onada d’aire fresc més que necessària.

Paral·lelament, Samsung ha llençat un producte similar, anomenat Galaxy Fold que, en lloc de plegar-se per la meitat, es plega en vertical, de manera que en obrir-lo tindrem un dispositiu gran, gairebé de la mida d’una tauleta de mida reduïda, pensada sobretot per a continguts multimèdia. Qui els vulgui comprar haurà de gastar-se prop de 1.100 euro pel Flip i uns 1.800 euros pel Fold. Barats, precisament, no són.

tracking