SEGRE

FIRES AGRICULTURA

Sant Miquel obre amb bones expectatives i amb tractors

El sector de la fruita registra els millors preus dels últims quatre anys || La consellera d’Agricultura inaugura avui la Fira

Imatge de maquinària agrícola a l’esplanada dels Camps Elisis.

Imatge de maquinària agrícola a l’esplanada dels Camps Elisis.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira de Sant Miquel i Eurofruit enceta avui l’edició número 64, que es prolongarà fins diumenge vinent i que comptarà amb una superfície de 10.000 metres quadrats per als tractors, que només hi acudeixen una vegada cada dos anys, i augmentarà la presència d’empreses del sector de l’automoció, el viverisme i les delicades al món del regadiu. A més, aquesta campanya el sector de la fruita registra els millors preus en els últims quatre anys, des del veto rus, per la disminució de la producció. És més, la menor oferta de fruita de pinyol ha portat que països que són competència directa de Lleida, com Itàlia, estiguin demanant actualment fruita als productors lleidatans. Tanmateix, el sector creu que els preus haurien de ser encara més alts. Així mateix, aquesta edició comptarà amb la presència de més polítics que mai. Avui la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, inaugurarà el certamen, demà hi assistirà el president, Quim Torra, i dissabte ho farà el vicepresident, Pere Aragonès.

A més, diumenge, el ministre d’Agricultura, Luis Planas, clausurarà la fira, acte que per primera vegada es farà al matí, encara que no tancarà fins a la nit. A més, demà se celebrarà una cimera que comptarà amb l’assistència de 52 alcaldes de la Franja.

La fira tindrà 325 expositors, deu més que en la passada edició, i disposarà d’una superfície de 64.000 metres quadrats, els mateixos que el 2017 malgrat que llavors no van ser-hi els tractors. De fet, des de la Fira reivindiquen que haurien de ser-hi cada any.

També s’estrenaran dos noves sales ubicades al Pavelló 4 per a conferències i presentacions. I és que en el certamen se celebraran un total de seixanta activitats. Entre aquestes, la Comissió Europea presentarà demà la nova Política Agrària Comuna (PAC), que comptarà amb un pressupost de 365.000 milions d’euros.

tracking