SEGRE

Lleida mantindrà la collita d'oli d'oliva aquesta campanya, amb unes 9.000 tones

La FCAC preveu una caiguda del 33% en el conjunt de Catalunya per la davallada a Tarragona i Terres de l'Ebre

Imatge d'arxiu de la collita d'olives.

Lleida mantindrà la collita d'oli d'oliva aquesta campanya, amb unes 9.000 tonesItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu una davallada del 33% de la collita d'oli d'oliva, amb una producció que se situaria en unes 24.000 tones d’oli d’oliva, enfront les 35.750 tones de l’any passat. Aquest descens està encapçalat per la davallada a Tarragona i Terres de l'Ebre, mentre que a Lleida la collita es mantindrà estable respecte l'anterior campanya, amb una previsió d'entre 9.000 i 10.000 tones.

Antoni Galceran, responsable d’oli d’oliva de la FCAC, argumenta que “la falta de precipitacions en els últims mesos així com el mal quallat en algunes zones productores i sobretot que venim d’una bona producció l’any passat, han influït en un descens de la collita". "Confiem que aquesta situació faciliti una recuperació del mercat i un repunt de les cotitzacions ens origen”, ha afegit.

En aquest sentit, la FCAC alerta que la situació de preus de les darreres campanyes compromet la rendibilitat de les explotacions i, per això, reclama que el Ministeri d’Agricultura posi en marxa el mecanisme d’adequació de l’oferta i la demanda basat en la retirada i immobilització obligatòria d’oli d’oliva per part de tots els operadors quan es donin situacions de desequilibri del mercat com ha succeït les darreres campanyes.

tracking