SEGRE

Ja són un total de 18 les aus mortes trobades a la zona del focus de grip aviària a Soses

Acció Climàtica inspecciona 26 granges i Agents Rurals vigilen en espais naturals i fluvials del perímetre

Imatge d’arxiu d’agents rurals preparant un operatiu.

Imatge d’arxiu d’agents rurals preparant un operatiu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Localitzades 13 aus mortes més a la zona del Segre on la setmana passada es va detectar un focus de grip aviària en 4 cignes i una cigonya. Segons el cap de servei de coordinació territorial del Departament d'Acció Climàtica, Joaquim Porcar, no es pot determinar si totes aquestes aus haurien mort també per la mateixa causa però, si fos així, no es consideraria que hi ha nous focus perquè s'han trobat totes dins el "perímetre" de les primeres. El Departament també ha inspeccionat 26 explotacions avícoles en un radi de 10 quilòmetres per comprovar que tots els animals estiguessin bé i ha sortit "tot correcte". De la seva banda, els Agents Rurals, fan accions de vigilància en espais naturals i fluvials del perímetre del Segre i Utxesa.

Ja són un total de 18 les aus mortes a la zona de les mitjans del Segre, a Soses on al setmana passada es va detectar un focus de grip aviària. D'aquestes només 5 està clar que tenien la malaltia i la resta s'estan analitzant, però en qualsevol cas, si hi ha més casos positius, no es consideraria que hi ha nous focus ja que totes s'han trobat en un mateix perímetre.

Joaquim Porcar ha explicat que com a mesura cautelar s'ha visitat totes les explotacions a un radi de 10 quilòmetres de les troballes. Són un total de 26 granges avícoles on s'ha comprovat que els animals estiguessin bé, es complissin totes les mesures de seguretat, en especial la del consum d'aigua ja que és important que no hagi estat en contacte amb animals salvatges. Porcar ha destacat que ha sortit tot correcte en aquestes explotacions.

El Departament d'Acció Climàtica considera que el focus està controlat perquè no afecta ni les aus de corral, ni les de producció o consum. Per això, remarquen que Catalunya continua sent "lliure d'influència aviària" perquè el focus detectat és en animals salatges. En cap cas doncs, hi ha restricció de moviments tot i que de forma preventiva s'han tacant els animals a les zones de risc i s'ha prohibit la participació en certàmens d'exhibició d'aus.

tracking