SEGRE
Arnau Obiols, autor de 'Tost'.

Arnau Obiols, autor de 'Tost'.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ARNAU OBIOLS

Projecte:

Tost 

Objectiu:

Treballar amb músiques i sons del Pirineu català

Qui és? Arnau Obiols (Seu d’Urgell, 1985) és cantant, compositor i percussionista. Actualment presenta el seu tercer treball, Tost, editat pel segell Microscopi.

El projecte. Tost és l’últim treball discogràfic d’Obiols i arriba després de Projecte Tirene (2013) i Libèrrim (2015). Després de dos treballs instrumentals, l’Arnau posa veu a cançons tradicionals del Pirineu que adquireixen una nova vida acompanyades per instruments de percussió tradicionals i sons electrònics. L’Arnau ha rescatat aquestes melodies de la padrina (al disc se li sent la veu), la tradició oral o experts en la matèria. El ritme atàvic de cançons antiquíssimes juntament amb el so màntric de la instrumentació transporten l’oient fins a un món en via d’extinció, el dels pastors i agricultors que vivien i treballaven en contacte permanent amb la naturalesa.  

Dades d'interès. L’Arnau ha cursat magisteri musical a la Universitat de Barcelona, al Taller de Músics i l’especialitat de bateria jazz a l’ESMUC. També ha rebut formació en l’àmbit de la improvisació i la performance (Dutch Impro Academy a l’Haia o workshops a Amsterdam). La pròxima oportunitat per escoltar l’Arnau en directe, el pròxim dia 16 de novembre al Festival Càntut de Cassà de la Selva.

Un espai amb la col·laboració d'Endesa

tracking