SEGRE

successos

Colpegen brutalment un home minusvàlid al seu habitatge a Organyà per robar-li els diners

Els Mossos busquen els dos autors materials de l'assalt i han detingut altres dos persones que haurien facilitat informació per dur a terme el robatori

El material intervingut en un dels registresEl material intervingut en un dels registres

Colpegen brutalment un home minusvàlid al seu habitatge a Organyà per robar-li els dinersMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 27 d'octubre a l'Alt Urgell dos homes com a presumptes autors dels delictes de robatori amb violència, contra la llibertat i de lesions.

Segons ha explicat aquest dimecres la policia, els fets van passar el 8 de setembre pels volts de les 07.00 hores quan dues dones es dirigien a la granja propietat que una d'elles té a la localitat d'Organyà (Alt Urgell). En el moment d'arribar-hi, dos homes, vestits amb granotes de color verd i amb els rostres ocults amb passamuntanyes, les van assaltar i les van lligar. Els lladres poc després també van immobilitzar un treballador de la granja que acabava d'arribar.

Els arrestats van sostreure el telèfon mòbil i el seu vehicle particular a la propietària de la granja i es van adreçar cap al seu domicili particular on hi havia el seu marit, que pateix una severa invalidesa física.

Després d'irrompre a l'habitatge van traslladar l'home a la banyera on el van colpejar repetidament amb l'objectiu que els revelés on guardava els diners i li van causar lesions greus. Els assaltants es van endur finalment 1.200 euros en efectiu a banda del telèfon mòbil de l'home agredit.

Mentrestant les tres persones que estaven lligades a la granja van aconseguir alliberar-se de les cordes i es van adreçar ràpidament a la comissaria dels Mossos per denunciar els fets.

La investigació

Durant les primeres indagacions policials els investigadors van poder identificar un dels lladres a partir d'un turisme que estava aparcat prop de la granja els dies anteriors al robatori. El detingut es va presentar a dependències policials el 9 de setembre per denunciar que li havien sostret el seu cotxe particular el dia abans.

Després de contradir-se en diverses ocasions respecte a les circumstàncies dels fets finalment va reconèixer que el dia 8 de setembre cap a les 05.30 s'havien presentat al seu domicili dos homes que li havien ofert 200 euros per conduir-los a una zona propera a Organyà. També va explicar que trobava a faltar dues granotes verdes de la seva propietat.

La inspecció que els mossos van fer del vehicle del detingut va posar de manifest que hi havien restes de sang i excrements de conill, fet rellevant ja que la granja on hi va haver l'agressió és una explotació d'aquesta tipologia d'animals.

D'altra banda els investigadors també van tenir accés a una informació segons la qual l'arrestat i un altre home havien contactat el juny d'enguany amb dos homes perquè els acompanyessin a la granja per perpetrar el robatori, tot i que finalment van desistir de fer-ho.

Els agents van concloure que els dos arrestats van tenir participació en els fets, ja sigui amb la col·laboració d'altres persones que duguessin a terme el robatori mentre ells els proporcionaven transport i cobertura o participant-hi directament.

A l'entrada i escorcoll que es va fer al domicili que compartien els dos investigats se'ls va localitzar brides del mateix model i color de les que s'havien fet servir durant el robatori, guants de làtex, un casquet i passamuntanyes.

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l'ingrés a presó per ambdós.

Busquen els autors materials del robatori

Hores d'ara els investigadors han pogut identificar els autors materials del robatori pels quals hi ha una ordre de detenció.

tracking