SEGRE

CENTRES

Fiscalia investiga l'exdirectora del col·legi de Vielha al ser cessada

Denúncia del departament d’Ensenyament per presumpte delicte d’apropiació indeguda || Certifiquen que els fets no afecten la dinàmica ordinària del centre

Imatge de l’Escòla Garona de Vielha.

Imatge de l’Escòla Garona de Vielha.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Lleida ha obert diligències per investigar l’exdirectora de l’escola d’Infantil i Primària Garona de Vielha per un presumpte delicte d’apropiació indeguda arran d’una denúncia del departament d’Ensenyament. El ministeri públic va rebre la denúncia el passat 8 de febrer i va obrir diligències, que va fer arribar al jutjat de la Seu d’Urgell. Precisament va ser el mateix dia en què el departament també va comunicar la destitució a la directora.

Aquesta investigació se suma a la que porta a terme el departament d’Ensenyament per aclarir els fets, després de destituir-la per “irregularitats” en la gestió econòmica i administrativa de l’escola. De moment, Ensenyament li ha obert un expedient disciplinari amb la suspensió cautelar del càrrec directiu i de la resta de les seues funcions com a mestra.

Docents del centre van detectar una mala praxi en la direcció econòmica i van advertir-ne Ensenyament

Fonts properes a la investigació van assenyalar que des de fa uns mesos altres docents del mateix centre ja van informar responsables del departament sobre “la mala praxi” en la gestió econòmica del col·legi. Segons el director dels serveis territorials a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, la investigació es va iniciar fa “diversos mesos” al detectar irregularitats i trobar “prou indicis” per cessar la directora com a mesura cautelar fins a conèixer realment el succeït. “Al trobar disfuncions i actuacions que no eren normals, el departament va actuar i va ser diligent”, va dir.

D’altra banda, l’inspector de la zona del departament d’Ensenyament va convocar ahir una reunió amb els pares per tal d’informar-los sobre la situació i els tràmits que se seguiran a partir d’ara.

En aquest sentit, el departament va assegurar que en cap cas els fets afectaran la dinàmica ordinària del col·legi. Així mateix, des del departament d’Ensenyament també es van mostrar sorpresos per una actuació d’aquest tipus per part de la directora del col·legi, que ostentava el càrrec des del juny del 2015.

Garanteixen que el pressupost de l’escola no patirà cap retallada El departament d’Ensenyament ha garantit que el pressupost de l’escola no patirà cap retallada perquè “faltin diners a la caixa”. A més, es va apuntar que el col·legi seguirà amb tota la programació establerta per a aquest curs escolar “i amb prou garanties per al curs que ve”. El director territorial, Miquel Àngel Cullerés, va explicar ahir que el centre de Vielha funciona amb tota normalitat i que “funciona molt bé”, per la qual cosa els pares no han “de patir per res”. El departament va oferir ahir assessorament extra a la nova directora en funcions, fins ara la cap d’estudis, i ben aviat serà nomenada la nova persona que ostentarà aquest càrrec. Alguns dels pares presents en la reunió van manifestar tot el seu suport al nou equip directiu del col·legi.

tracking