SEGRE

Centenars de persones reten un emotiu homenatge als dos rurals morts per un caçador a Aspa

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que treballaran perquè algunes de les reivindicacions històriques del Cos d'Agents Rurals siguin una realitat, mentre que les famílies de Xavier Ribes i David Iglesias consideren que estaven "desprotegits"

Puigdemont i Serret, al costat del monument en homenatge als agents rurals.

Centenars de persones reten un emotiu homenatge als dos agents rurals morts per un caçador a AspaGeneralitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 500 persones, entre familiars, companys, autoritats i agents rurals procedents de diversos punts de l’Estat espanyol, França i Andorra, s'han unit aquest dissabte per retre homenatge als dos agents rurals que van morir el passat 21 de gener quan un caçador els va disparar dos trets a cadascun en un vedat d'Aspa, al Segrià.

Durant l'acte, les famílies han reivindicat davant del president Carles Puigdemont que es millorin les condicions de treball del cos d’agents rurals, ja que consideren que les víctimes estaven "desprotegides" en el moment del crim.

De la seua banda, Puigdemont ha assegurat que “treballem i treballarem conjuntament amb el Cos d’Agents Rurals perquè algunes de les seves reivindicacions històriques, que avui prenen potser encara més sentit, puguin fer-se realitat”. “I, en fer-ho, participarem també en l’homenatge al Xavier i al David”, ha afegit.

“Avui tenim un deure de memòria, de record i d’homenatge”, ha remarcat el cap de l’Executiu, que s’ha referit als dos agents com a “servidors públics remarcables”, l’exemple dels quals “ens ajudarà a ser millors, a tenir una societat més digna i a millorar el Cos i la percepció ciutadana que se’n té”.

La Generalitat i el Cos d’Agents Rurals han organitzat l’homenatge, que s’ha celebrat aquest migdia a la Reserva Natural del Mas de Melons, al municipi de Castelldans, molt a prop del lloc on van morir Xavier Ribes i David Iglesias.

El president Puigdemont ha estat acompanyat de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret; així com dels consellers d’Interior, Jordi Jané, i de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. També hi han assistit el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i el cap del Cos d’Agents Rurals de la Generalitat, Antoni Mur, entre d’altres autoritats.

Per la seua part, la consellera Serret, que ha estat l’encarregada d’obrir la cerimònia, ha destacat que l’acte d’aquest migdia és “un homenatge a en Xavier, en David i la seva vocació de servei públic”, així com “un reconeixement al Cos d’Agents Rurals, un cos essencial i imprescindible per al país”.

L’homenatge ha comptat amb la descoberta d’una placa commemorativa i la instal·lació de dues figures de ferro que representen les siluetes dels dos agents morts.

’acte ha acabat amb l’alliberament simbòlic de dues aus per part dels fills de Ribes i Iglesias, acompanyats de membres del Cos d’Agents Rurals.

tracking