SEGRE

TURISME

Allau de reserves a Àger i Mont-rebei per Setmana Santa i el pont de maig

Excursions en caiac i vol en parapent, les activitats més sol·licitades entre els turistes || Ultimen les mesures per regular l’afluència de visitants i evitar massificacions en l’accés al congost

L’aparcament de la zona de la Pertusa que ja està totalment operatiu i té cinquanta places.

L’aparcament de la zona de la Pertusa que ja està totalment operatiu i té cinquanta places.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El bon temps ha provocat una allau de reserves en les activitats d’aire i aigua de l’entorn de Mont-rebei. Les excursions en caiac pel congost, sortides amb vaixell i cursos de vol en parapent són algunes de les propostes que més demanda estan tenint de cara a la pròxima Setmana Santa, segons les empreses de turisme actiu de la zona del Montsec. Enric Maestre, responsable d’una de les firmes, va apuntar que el nombre de reserves per Setmana Santa respecte a l’any passat està sent “molt bo”, i també per al pont de l’1 de maig. “El bon temps anima els turistes a iniciar les activitats a l’aire lliure i això es nota molt en el nombre de reserves”, va dir. En la mateixa línia es va manifestar el responsable d’una de les escoles de vol en parapent d’Àger, que va apuntar que el 70% de les reserves és per fer vols biplaça; el 20%, per a cursos de quatre dies, i la resta, per fer caiac per Mont-rebei. “Les previsions són bones, més que en anys anteriors”, encara que va apuntar que des del gener ja s’està treballant, tenint en compte que el fred anul·la algunes reserves”, va dir.

A pesar que l’activitat més sol·licitada és el caiac, “és la que elegeix un nombre més important de turistes, ja que permet disfrutar d’unes vistes úniques”, va apuntar Maestre, que va dir que s’ha convertit en un revulsiu turístic. L’origen dels turistes cada any és més variat i s’està convertint en “usual” trobar-se grups diversos de japonesos o israelians, encara que la majoria per aquests dies de Setmana Santa són catalans, d’Aragó o Madrid.

D’altra banda, els ajuntaments de Sant Esteve de la Sarga, Àger, Viacamp i la Fundació Catalunya-la Pedrera (titular de la part catalana del congost) estan ultimant les mesures per evitar col·lapses per Setmana Santa. Unes mesures que s’aplicaran en unes setmanes i permetran informar en temps real de l’ocupació dels pàrquings (el de la Masieta i el nou de la Pertusa), un web que possibilita fer reserves online i instal·lar plafons informatius per guanyar seguretat i informar del nombre de turistes que hi ha a la zona del congost.

Ple a les pistes d'esquí per Sant Josep

El Patronat de Turisme de la Diputació estima l’ocupació mitjana per a aquest cap de setmana festiu de Sant Josep en més d’un 70% a les comarques del Pirineu de Lleida, encara que els establiments hotelers pròxims a les pistes d’esquí freguen l’ocupació completa. Així ho van assegurar ahir els responsables de les estacions de Baqueira, Boí-Taüll, SkiPallars (que agrupa Espot i Port Ainé), Tavascan i Port del Comte. Per la seua part, el director del patronat, Juli Alegre, va confirmar aquesta tendència i va assenyalar que aquest percentatge pot augmentar d’acord amb les últimes reserves.

El portaveu de Baqueira va indicar que els hotels a prop de les pistes compten amb molt poques places, de la mateixa manera que el ressort de Pla de l’Ermita, a la Vall de Boí, que està gairebé al complet, segons fonts de l’estació. S’ha de tenir en compte que en algunes comunitats, com per exemple Madrid o València, s’ha traslladat la festivitat de Sant Josep de diumenge a divendres i a dilluns, per la qual cosa és pont, i “això és una circumstància que ha influït a l’hora de reservar per a aquest cap de setmana”, segons van indicar els portaveus dels complexos aranès i de l’Alta Ribagorça.

D’altra banda, les actuals condicions climatològiques segueixen portant els turistes cap a la muntanya, en comptes d’anar a la platja, ja que encara continua fent fred. A més, els esquiadors podran combinar la pràctica de l’esport blanc amb els esports d’aventura, com el ràfting per la Pallaresa, que ja ha obert la temporada, o les activitats culturals, visitant el romànic, ja que el dia es va fent més llarg.

Pel que fa a les previsions de cara a la pròxima Setmana Santa, també són òptimes, ja que han començat a fer-se algunes reserves, atès que “si hi ha neu, a tothom li ve de gust fer l’última baixada”, va indicar Alegre. El patronat espera tancar una de les millors campanyes i superar les previsions que es van fer a l’inici de campanya d’arribar als 1,3 milions de forfets.

El pàrquing de Corçà de 50 places ja és operatiu El pàrquing de la Pertusa, a la zona d’Àger, que dóna accés a Mont-rebei i té una capacitat per a cinquanta vehicles, està totalment finalitzat i ha de permetre que els turistes no aparquin al camí d’accés des de Corçà fins al congost. De fet, ja s’hi han instal·lat senyals prohibint aparcar a tot el recorregut des de Corçà fins a la zona de la Pertusa (1,8 quilòmetres). Una infraestructura que servirà també per regular l’accés al congost i evitar les massificacions de turistes en aquest enclavament natural, i que permetrà el pas de vehicles d’emergència per aquesta zona de la Noguera.

tracking