SEGRE

SUCCESSOS TRÀNSIT

Mor un nen de cinc anys després de caure del tractor que conduïa el seu oncle a Albesa

El tràgic accident es va produir a les 22.43 hores de divendres al camí del Riu d’aquesta localitat de la Noguera || El petit vivia a la ciutat de Lleida i era alumne del col·legi Santa Anna

L’accident va tenir lloc divendres a la nit als voltants de la zona esportiva.

L’accident va tenir lloc divendres a la nit als voltants de la zona esportiva.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un nen de cinc anys va morir aquest divendres passat a la nit a Albesa al caure del tractor en el qual anava i que conduïa el seu oncle. El tràgic accident es va produir a les 22.47 hores al quilòmetre 1 del camí del Riu, als voltants de la piscina i la zona esportiva municipal.

Per causes que es desconeixen i s’investiguen, el petit, que anava de passatger davanter al tractor, va caure del vehicle i va perdre la vida, segons va informar ahir al matí el Servei Català de Trànsit. Arran d’aquesta incidència, es van mobilitzar un total de quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra i dos ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que va activar també el suport psicològic per als familiars del nen.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir les causes de l’accident

El nen que va morir és Pau Bravo Seuma, que vivia a la ciutat de Lleida i era alumne del col·legi Santa Anna. El petit s’estava a Albesa, d’on és originària la seua família materna, que també regenta les piscines del poble. Pel que sembla, l’accident s’hauria produït després que s’obrís la cabina del tractor, segons van informar fonts pròximes al cas. La notícia va causar una enorme commoció en aquesta localitat de la Noguera.

Els Mossos d’Esquadra, com fan en tots els accidents mortals, han obert una investigació per aclarir les causes. En aquest cas, l’article 117 del Reglament General de Circulació (cinturons de seguretat o altres sistemes de retenció infantil homologats) estableix que “els menors d’edat d’estatura igual o inferior a 135 centímetres hauran d’utilitzar sistemes de retenció infantil” adequat a la talla i pes.

Aquesta norma exigeix, tal com assenyala la Direcció General de Trànsit, que vagin asseguts “obligatòriament als seients posteriors dels vehicles, excepte quan el vehicle no disposi de seients posteriors, quan tots els seients posteriors ja estiguin ocupats per altres menors de les mateixes característiques i quan no sigui possible instal·lar en aquests seients posteriors tots els sistemes de retenció infantil. Només en aquests casos, els menors podran ocupar el seient davanter del vehicle, però sempre utilitzant el sistema de retenció homologat a la seua talla i pes”.

Fonts del sector agrícola i de les autoescoles van explicar ahir a aquest diari que els nens, especialment els més petits, no haurien d’anar en tractor pel risc que comporta, ja que es tracta de vehicles destinats per treballar i hi ha múltiples riscos.

En aquesta última dècada, més d’una trentena de persones han mort a Ponent, en la majoria de casos d’edat avançada.

Segona víctima mortal aquest any per un accident de tractor

El petit d’Albesa és la segona víctima mortal per un accident de tractor a les comarques lleidatanes aquest any. El passat 24 d’abril, un veí de la Curullada de 83 anys va perdre la vida al patir un sinistre quan circulava amb el tractor en un camí entre aquest poble i Tordera, tots dos nuclis de la Granyanella, a la Segarra. L’any passat, quatre persones van perdre la vida en aquest tipus de sinistres a Ponent. El mes d’octubre, un veí de Tàrrega de seixanta anys va perdre la vida en un accident amb tractor en un camí. Així mateix, un veí de Granyena de les Garrigues de seixanta-cinc anys va morir al març al bolcar amb el tractor a la finca en la qual estava treballant, i per la seua banda un home de trenta-set anys va morir al febrer a l’accidentar-se amb un motocultor a Balaguer.

tracking