SEGRE

PATRIMONI INCIDÈNCIES

Cau part de l'antiga muralla de Vergós Guerrejat, a Estaràs

Dos mesos després de restaurar la torre del castell

La part on s’ha registrat la caiguda i s’han posat tanques per seguretat.

La part on s’ha registrat la caiguda i s’han posat tanques per seguretat.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pluges del maig van provocar l’ensorrament de part de l’antiga muralla de Vergós Guerrejat, al peu de la torre del castell d’aquest nucli d’Estaràs. L’incident va tenir lloc dos mesos després que finalitzés la restauració de la torre. Uns 10 metres d’aquesta construcció es van desplomar el novembre del 2013 a causa d’una tempesta.

L’alcalde, Ramon Torné, va lamentar el succés, ja que “acabàvem de refer la torre i se’ns va esfondrar part d’aquest mur de contenció”. Torné va explicar que han sol·licitat una ajuda d’urgència al Govern perquè “és necessari portar a terme l’actuació i, al ser una obra no prevista, no podem executar-la sense cap ajuda”.

El projecte compta amb un pressupost de 20.368 euros. El mur esfondrat dóna accés al carrer de les Voltes de Vergós Guerrejat. Les roques i la terra que van caure van afectar l’entrada de dos habitatges, de forma que l’ajuntament va netejar la zona i hi va posar tanques per seguretat.

L’actuació duta a terme entre el 2017 i principis del 2018 a la torre del castell va costar 173.000 euros, finançats per Foment, la Generalitat i el consistori, i es va centrar a retirar els tirants de ferro que la subjectaven, injectar formigó a la base per donar més solidesa, recuperar l’accés a la porta principal i millorar l’entorn reforçant-lo amb cinturons d’acer.

El castell ja havia viscut anteriorment actuacions de consolidació amb una inversió de 285.000 euros per mantenir el conjunt medieval dret.

tracking