SEGRE

SALUT POLÈMICA

Pàmies acusa Facebook de tancar-li el compte personal

Vol suport ciutadà per assumir les despeses jurídiques || Reitera que “no pagarà” la multa de 600.000€ per la “cura” de l’autisme

Imatge d’arxiu de Josep Pàmies, horticultor de Balaguer i fundador de Dolça Revolució.

Imatge d’arxiu de Josep Pàmies, horticultor de Balaguer i fundador de Dolça Revolució.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’horticultor lleidatà i fundador de l’associació de medicina alternativa Dolça Revolució, Josep Pàmies, va fer una crida a la solidaritat per finançar els costos jurídics derivats de la sanció que li va imposar la Generalitat per promocionar l’ús del clorit de sodi per “curar” l’autisme. A través d’un comunicat, va denunciar “les campanyes de desprestigi, les multes i les censures” per part de les autoritats sanitàries, “que pretenen obligar-me a abandonar la meua lluita a favor d’una sanitat digna per a tothom”. En aquest sentit, va afirmar que Facebook li ha vetat el compte personal i va fer una crida a les entitats a organitzar actes “solidaris” entre el 30 de novembre i el 2 de desembre. Entre les iniciatives que proposen, hi ha l’organització de conferències sobre teràpies naturals, alimentació ecològica o l’MMS (suplement il·legal a base del clorit de sodi), “convidant els assistents a contribuir econòmicament en la causa”; exposar la Caixa de solidaritat Josep Pàmies en herbolaris, centres de salut o restaurants “durant els dies que ho considerin oportú”; o celebrar àpats en els quals els assistents “hauran d’aportar el donatiu” que puguin. Per a tot plegat, comparteix el disseny d’un cartell perquè els interessats puguin afegir-hi les dades de les activitats.

En aquest sentit, recomana no “organitzar cap acte en espais públics o disposar d’un pla B per si es produeix una cancel·lació a l’últim moment”. Així mateix, reivindica “el dret a la llibertat d’expressió com a base d’un estat de dret” i reitera que no té “cap intenció de pagar” la multa.

Proposa a les entitats organitzar xarrades, àpats populars i col·locar caixes de la solidaritat

El departament de Salut va sancionar Pàmies amb 600.001 euros per haver organitzat una conferència a Balaguer el passat dia 14 d’octubre en la qual prometia “curar” l’autisme amb una substància prohibida per a finalitat mèdica.

S’ha de destacar que durant els últims mesos la Generalitat ja va multar la Dolça Revolució amb dos sancions de 30.000 i 90.000 euros, respectivament, per promoure productes naturals contra el càncer sense base científica.

tracking