SEGRE

INSTITUCIONS INVESTIGACIÓ

La Diputació es persona a la causa de les adjudicacions

La corporació retira la defensa a Minguell i Regaño per conflicte d’interessos || Estudiarà si és part afectada i podria actuar

Marlen Minguell –esquerra–, quan arribava el 2 d’octubre passat a la Diputació amb agents de la policia.

Marlen Minguell –esquerra–, quan arribava el 2 d’octubre passat a la Diputació amb agents de la policia.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació es personarà finalment a la causa oberta al jutjat d’instrucció número 1 per presumpta corrupció en adjudicacions d’obra pública en la qual s’investiga, entre d’altres, l’expresident de la corporació, Joan Reñé; la seua número dos, Marlen Minguell, i el responsable del servei de Vías y Obras, Enrique Regaño. La jutge creu que hi ha indicis de manipulacions de contractes entre la corporació i algunes empreses. L’equip de govern (PDeCAT), que presideix l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha pres aquesta decisió per conèixer els passos que es fan en el procediment i constatar si la Diputació és part afectada per les activitats que apareixen al sumari del cas, de les quals ja va informar SEGRE.

L’operació, anomenada Boreas, va implicar la detenció de vint-i-quatre persones el 2 d’octubre durant unes hores i l’interrogatori de vint més al cap d’uns dies, algunes de les quals són personal de la Diputació.

En aquest sentit, tant Minguell com Regaño s’hauran de buscar un advocat ja que la Diputació els ha retirat la defensa per un conflicte d’interessos. En aquest sentit, el sumari aporta indicis que algunes activitats privades desenvolupades pels dos no serien compatibles amb els càrrecs respectius. La vicepresidenta primera, Rosa Pujol, va confirmar aquests extrems.

L’equip de govern presentarà el pressupost a finals d’aquest mes L’equip de govern, que des de la dimissió de Reñé dirigeix Rosa Maria Perelló, ultima la proposta de pressupostos per a l’any 2019 amb l’objectiu de presentar-la als grups de l’oposició a finals de mes. Aquesta setmana els diputats celebren ple ordinari, però no serà el de pressupostos, pendent encara de negociació. En aquest sentit, Perelló va avançar després de prendre possessió del càrrec la intenció de buscar l’aprovació de tots els grups, la qual cosa obre la porta a pactar algunes de les partides. Està previst que els ajuts als ajuntaments siguin un dels punts de més debat.

tracking