SEGRE

ECONOMIA INDÚSTRIA

Montferrer ampliarà el polígon industrial per la demanda d'empreses

Impulsa una modificació del POUM que permetrà desenvolupar cinc hectàrees

Terrenys en els quals s’ampliarà el polígon de Montferrer.

Terrenys en els quals s’ampliarà el polígon de Montferrer.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Montferrer i Castellbò ha iniciat els tràmits per ampliar la superfície industrial del municipi després que s’hagin esgotat les parcel·les de l’actual polígon. El consistori ha aprovat el projecte que modifica el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal vigent, de l’any 2010, i que preveu subdividir en tres zones una superfície total de 55.272 metres quadrats, situats a la zona SUD-1, al costat de les naus actuals, que limiten amb l’àrea industrial de la Seu d’Urgell.

Fonts municipals van explicar que la voluntat de l’ajuntament és “oferir sòl industrial per a la implantació de noves empreses” que afavoreixin “la dinamització econòmica” del territori. Fa anys que el polígon actual, amb una superfície de 137.930 metres quadrats i en el qual hi ha instal·lades un total de 29 empreses, va quedar saturat i la demanda d’empresaris interessats a ubicar-hi el negoci al municipi “creix cada vegada més”, van indicar.

Per agilitzar els tràmits necessaris, l’ajuntament impulsa un pla parcial per desenvolupar de forma independent tres subsectors. “Volem dinamitzar amb agilitat el mercat industrial”, van asseverar. L’aprovació definitiva del pla parcial hauria d’estar a punt d’aquí a sis mesos.

L’ajuntament d’Organyà, per la seua part, compta amb el compromís de l’Incasòl per desenvolupar el polígon Els Vilansats. El primer sector tindrà 30.000 metres quadrats, que el municipi posarà a disposició de les empreses que hi estiguin interessades. El projecte per urbanitzar el polígon va ser aprovat el 2010 però la crisi va paralitzar la iniciativa. La creació de sòl industrial a la comarca és ara una de les principals sol·licituds detectades al pla estratègic comarcal Impulsa 2026.

tracking