SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

Mor el conductor d'un camió al bolcar a l'autopista al seu pas per les Borges Blanques

Primer accident mortal des de la desviació obligatòria d’aquests vehicles des de l’N-240 fa un any

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conductor d’un camió cisterna que transportava quitrà va morir aquest dimecres a la tarda al bolcar el seu vehicle a l’autopista AP-2, al seu pas per les Borges Blanques. Es tracta del primer sinistre mortal de camió des que fa un any es va establir la desviació obligatòria d’aquests vehicles des de la carretera N-240 a l’AP-2 entre les Borges i Montblanc. Es va produir pocs minuts després de dos quarts de set de la tarda, quan l’home va perdre el control del camió i va bolcar a l’altura del quilòmetre 167. Com a conseqüència de l’impacte, el conductor va quedar atrapat i el camió va registrar una fuga de 20.000 litres de quitrà, per la qual cosa Protecció Civil va activar el pla Transcat per accident en el transport mercaderies perilloses, i els serveis d’emergència van tallar la circulació en direcció a Lleida.

Els Bombers de la Generalitat, que en un primer moment van mobilitzar set dotacions, van haver d’excarcerar l’home, que va quedar atrapat durant més de tres hores entre la ferralla. I és que el camioner no va poder ser alliberat fins que dos grues de gran tonatge van aixecar la cisterna i van permetre l’accés a la zona de la cabina. La circulació de l’autopista en direcció a Lleida va quedar totalment tallada durant hores per facilitar el treball dels serveis d’emergència, per la qual cosa van desviar els cotxes per la sortida 9. Els Mossos d’Esquadra investiguen les causes de l’accident, encara que algunes persones que van presenciar els fets van apuntar a la punxada d’una de les rodes de davant. En el que va d’any, un total de 25 persones han perdut la vida a les carreteres lleidatanes, sis víctimes menys que en el mateix període de l’any passat.

El camió va registrar una fuga de 20.000 litres de quitrà, per la qual cosa Protecció Civil va activar el pla Transcat.

El camió va registrar una fuga de 20.000 litres de quitrà, per la qual cosa Protecció Civil va activar el pla Transcat.ITMAR FABREGAT

tracking