SEGRE

TURISME ESTAT D?ALARMA

Municipis demanen a turistes, veïns que viuen fora i propietaris de segones residències que no els visitin durant la crisi sanitària

Municipis demanen a turistes, veïns que viuen fora i propietaris de segones residències que no els visitin durant la crisi sanitària || Per evitar contagis i protegir col·lectius vulnerables

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi sanitària del coronavirus ha provocat una situació atípica als municipis de Lleida quan hauria d’arrancar la campanya de Setmana Santa. Els carrers estan buits, els serveis turístics estan tancats i diversos ajuntaments demanen als turistes, als veïns que viuen fora la major part de l’any i als amos de segones residències que es quedin a casa i que no els visitin. Tot plegat, amb l’objectiu de complir l’ordre de confinament de la població, evitar desplaçaments innecessaris i reduir al màxim el risc de contagis de coronavirus.

Ajuntaments de poblacions com les de Foradada, Juncosa o la Pobla de Cérvoles han emès en els últims dies bans en els quals demanen als turistes que no visitin aquests municipis. Recorden la situació d’emergència sanitària per la qual passa el país i demanen que es restringeixi al màxim la mobilitat per tal de protegir els col·lectius de risc, sobretot les persones grans.

Així, el ban de la Pobla de Cérvoles diu: “Volem que els nostres pobles continuïn vius. Si us plau, en aquests dies, si estimes el teu poble, no vinguis.” Bans similars s’han anat repetint en altres localitats de les comarca de Lleida per evitar desplaçaments durant els caps de setmana en què ha estat vigent l’estat d’alarma per la Covid-19.

Val a recordar que els veïns d’Os de Civís (al municipi de les Valls de Valira) han instal·lat cartells a l’entrada de la població per prohibir l’accés als forans a causa de la crisi sanitària, ja que l’únic accés per carretera asfaltada és des d’Andorra.

Veïns d’Os de Civís, a les Valls de Valira, amb els cartells que prohibeixen l’entrada als forans.

Veïns d’Os de Civís, a les Valls de Valira, amb els cartells que prohibeixen l’entrada als forans.C. SANS

tracking