SEGRE

ECOLOGIA NOVES TECNOLOGIES

Mollerussa instal·larà papereres amb wifi que avisaran quan estiguin plenes

Pla pilot d'una empresa que les desplegarà sense cost per a l'ajuntament

El consistori va presentar ahir aquest nou servei.

El consistori va presentar ahir aquest nou servei.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mollerussa serà la primera ciutat de l’Estat espanyol a instal·lar unes noves papereres interactives que, alimentades amb energia solar, permetran recollir fins a sis fraccions de forma selectiva (vidre, paper, envasos, olis, piles i restes de tabac) i alhora, ofereixen wifi gratis, connexió USB i informació a través d’unes pantalles digitals. Es tracta d’una prova pilot de la firma Solar Outdoor Media, amb seu a Berlín, sense costos per al consistori de la capital del Pla d’Urgell, tal com va remarcar l’alcalde, Marc Solsona.

La intenció és que els primers models estiguin disponibles per la Fira de Sant Josep (aquest any, prevista del 4 al 6 juny). Posteriorment, en el termini d’un mes i de manera progressiva, se n’instal·laran mig centenar en diferents punts de la ciutat.

.

La coordinadora a Lleida de Solar Outdoor Media, Mariona Asensio, va explicar que les papereres, d’1,4 metres de longitud, faran servir uns sensors que donaran informació al consistori, a través d’una aplicació de mòbil, sobre quan les papereres estan plenes i s’han de buidar, una tasca que durà a terme l’empresa concessionària de la neteja viària.

Tal com va remarcar l’alcalde, aquesta iniciativa també permetrà habilitar la ciutat de nous punts de wifi gratuïts amb una connexió que, d’entrada, estarà limitada a trenta minuts per dia i usuari per tal d’evitar concentracions de gent a les zones en les quals s’ubiquin les papereres.

Aquesta aplicació també permetrà als veïns localitzar les papereres a la ciutat. L’assessor de l’àmbit Smart del consistori del Pla, Esteve Aymerich, va recordar que aquest és el sisè projecte que la ciutat porta a terme com a Mollerussa Smartlab, una iniciativa promoguda per la Generalitat en el marc de l’estratègia SmartCatalonia.

tracking