SEGRE

PROJECTES SENDERISME

Zones per a 'selfies' segurs en dos miradors del Pirineu

Amb suports per subjectar càmeres i telèfons mòbils || L'Alt Urgell crea itineraris per observar aus i arbres singulars

Un dels arbres de l’itinerari de Cava és el pi roig de l’Orri.

Un dels arbres de l’itinerari de Cava és el pi roig de l’Orri.JORDI DALMAU-AUBÈRRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Alt Urgell instal·larà punts per fer-se autofotos o selfies de forma segura en miradors d’aquesta comarca i del Pallars Jussà. Estaran ubicats al coll de Bóixols, entre Abella de la Conca i Coll de Nargó, i al mirador de la Creu de Guils, a Ribera d’Urgellet. La febre per les selfies ha fet que el consell-sell inclogui en el seu projecte per tematitzar els miradors d’aquests dos punts la instal·lació d’aquests suports fixos, que seran de fusta i acer per subjectar càmeres i telèfons i que els visitants puguin fer-se fotografies amb comoditat i qualitat. Són els mateixos que utilitza Andorra en els seus itineraris.

La iniciativa forma part d’un projecte més ampli, subvencionat amb fons europeus, que inclou la creació d’itineraris ecoturístics per observar aus a Calbinyà (les Valls de Valira), arbres singulars a Cava i fenòmens geològics a Coll de Mu (les Valls d’Aguilar). Forma part del projecte Camina Pirineus, que busca crear una xarxa de senders a la carta com a eina de promoció ecoturística.

L’objectiu és posar en relleu els diferents recursos de la zona a través d’aquests itineraris. El de Calbinyà serà un recorregut de 2,9 quilòmetres i hi haurà cartells amb informació de les deu espècies d’aus que es poden observar.

El de Cava inclourà la visita a quatre arbres singulars per les seues dimensions. Així mateix, el de Coll de Mu transcorrerà per la pedrera de marbre clausurada de la Guàrdia d’Ares.

El consell ja ha tret a licitació el subministrament i la instal·lació del material per a les tres rutes i la tematització dels miradors, amb un pressupost de 33.118 euros.

tracking