SEGRE

SUCCESSOS DROGUES

Troben 3.462 plantes a l'Albagés en l'enèsim decomís de marihuana

Estava oculta entre oliveres i els responsables, que vivien en una caseta i tendes, ja havien fugit || Una desena d'intervencions a Ponent en dos setmanes

Agents al tallar algunes de les plantes que van trobar ahir entre els camps d’oliveres.

Agents al tallar algunes de les plantes que van trobar ahir entre els camps d’oliveres.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van desmantellar ahir una nova plantació de marihuana a les comarques de Lleida. Van trobar 3.462 plantes ocultes entre camps d’oliveres a l’Albagés, a les Garrigues. La policia catalana va desplegar a primera hora del matí un operatiu en què van participar agents de les unitats d’Investigació, ARRO, Seguretat Ciutadana i un helicòpter.

A la plantació, en la qual hi havia una caseta i diverses tendes de campanya, no van trobar cap persona, de manera que la investigació segueix oberta per identificar i detenir els responsables.

Les plantes estaven ocultes en diferents bancals i els narcotraficants havien muntat una instal·lació per obtenir l’aigua del riu Set que emmagatzemaven en piscines. També tenien habilitat una cabana com a assecador. La intervenció es va fer amb autorització judicial i totes les plantes, tret d’una mostra, van ser destruïdes.

Amb aquesta operació, la policia catalana ha desmantellat una desena de plantacions en dos setmanes i ha decomissat i destruït unes 10.000 plantes. La primera operació va tenir lloc a Alcoletge, on un sergent dels ARRO va resultar ferit al disparar-se una trampa. També n’han localitzat a Corbins, Torres de Segre, Gimenells (dos detinguts), Torrebesses, Castelldans (un detingut) i Bovera. No descarten que algunes formin part d’una mateixa xarxa. Així mateix, la setmana passada van confiscar 1.510 plantes a Olius (dos detinguts) i 2.000 més a Coll de Nargó.

L’Audiència manté a la presó els tres detinguts a l’agost en una nau de Torrefarrera

D’altra banda, l’Audiència de Lleida ha confirmat la presó preventiva per als tres homes que van ser detingut el 18 agost a Torrefarrera com a presumptes responsables d’una plantació oculta en una nau del polígon Les Comes de Torrefarrera, en la qual van trobar 2.541 plantes, una sofisticada instal·lació i la llum punxada. Els arrestats, de nacionalitat albanesa, vivien a l’entresolat del magatzem.

Agents al tallar algunes de les plantes que van trobar ahir entre els camps d’oliveres.

Agents al tallar algunes de les plantes que van trobar ahir entre els camps d’oliveres.MAGDALENA ALTISENT

tracking