SEGRE

SERVEIS PROVEÏMENT

La Mancomunitat del Solsonès farà un nou dipòsit

Solsona.

Solsona.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mancomunitat d’Aigües del Solsonès prioritza aquest any la construcció d’un nou dipòsit d’aigua per garantir i millorar el subministrament d’aigua potable a la zona sud de la comarca. L’entitat ha aprovat el pressupost per aquest exercici, que ascendeix a 1,4 milions d’euros, dels quals 426.000 es destinaran a inversions. Fonts de l’organisme van explicar que la inversió més elevada que està prevista aquest any és la construcció d’aquest nou dipòsit a la zona de Cal Bresolí, al terme municipal d’Olius.

Un dels dos vasos actuals és antic, ha quedat obsolet i presenta algunes deficiències estructurals. Sergi Palou, membre de la junta de la Mancomunitat i representant del municipi de Pinós, va apuntar que aprofitant les obres s’incrementarà la capacitat d’aquest dipòsit. Està previst que les obres es puguin licitar aquest trimestre i començar-les a partir de l’estiu.

L’actuació serà finançada amb fons propis de l’entitat i amb ajuts de la Diputació. Així mateix, també es preveu reforçar diferents trams de canonada de la xarxa de distribució de l’aigua amb la substitució dels trams més deficients. “Tenim una xarxa de més de set-cents quilòmetres de canonada i alguns trams han quedat obsolets i presenten pèrdues que s’han d’evitar”, va dir.

Renovació de comptadors d’aigua eficients

Entre les inversions previstes, la Mancomunitat també contempla la renovació d’una part dels comptadors d’aigua dels municipis abonats. Es canviaran els més antics per altres de més eficients amb telecontrol. Per la seua banda, Solsona també invertirà aquest any 93.500 euros en el desplegament de comptadors d’aigua de telelectura a tot el municipi.

tracking